Blog

Hoofdstuk 131

Hi Guys,

Het is 11 februari. Dat kan maar 1 ding betekenen: het is bijna 14 februari en dat betekent weer dat het bijna Valentijnsdag is. 

Vorig jaar schreef ik rond Valentijnsdag ook een blog over de liefde. Maar deze blog kwam letterlijk 3 weken voor Valentijnsdag online. Niet heel erg goed getimed dus.

Dat wil ik dit jaar even anders aanpakken. Ik ga nu een bepaalde blog echt rond Valentijnsdag schrijven. Want ja, nu is het daar de tijd voor. Ik kan geen beter tijdstip bedenken om het over één van mijn favoriete onderwerpen ooit te hebben: de liefde.

 Ik hou echt van ‘de liefde’. Ik ben een kleine liefdesverslaafde (bestaat dit woord überhaupt wel? Volgens Word wel ?). 

Ik heb al meerdere keren gezegd dat ik hele dagen lang naar Romantische Komedies kan kijken. Soms geldt: hoe voorspelbaarder, hoe leuker. Maar dat ik lang niet zo bij alle films hoor. Ik heb ook echt al een paar hele slechte films gezien J.

Dan ben ik nog niet eens begonnen over liefdesliedjes. Daar kan ik echt dagen lang naar luisteren. Hier geldt vaak wel: hoe zoetsappiger, hoe beter.

Dan gaat het niet eens alleen maar over zoetsappige nummers. Nee, ik hou ook heel erg van break up songs.

Maar deze informatie was bij de meeste mensen wel al bekend…..

Nu de blog van deze week.

Valentijnsdag.

Woensdag is het zover.

Is het commerciële onzin of zit er toch iets meer achter?

Ik vind dat Valentijnsdag toch iets meer is dan alleen commerciële onzin. Voor mij is het denk toch een belangrijkere dag dan alleen het commerciële.

Ik heb het dan niet over al die speciale acties van alle winkels. Je wordt er echt mee doodgegooid. Overal zijn extra acties. Ik word er gek van. 

Dat is dan het commerciële stukje van Valentijn waar ik wel een hekel aan heb.   

Maar naar mijn mening moet je verder kijken dan het commerciële stukje van 14 februari.

Dan kom je erachter dat het best een mooie dag zou kunnen zijn.

Valentijnsdag is een dag van de liefde. Het is een dag waar je je geliefde even iets meer mag verwennen. Wat is daar nou stom aan?

Wat is er nou stom aan het feit dat je je geliefde iets meer mag verwennen?

Je stuurt elkaar een klein cadeautje of een kaartje. Het hoeft maar iets kleins te zijn. Je mag er je naam onder zetten, maar eigenlijk moet je het anoniem doen.

Bij ons op de middelbare school kon je elkaar een roos sturen. Bij die roos zat een kaartje en daar kon je dan iets opzetten. Daarna deed je het kaartje in een doos (een schoenendoos die een beetje leuk versierd was) en dan werden de rozen uitgedeeld op Valentijnsdag. 

Oh je kon er ook voor kiezen om een knuffel te versturen. Als je dat deed dan kreeg iemand op Valentijnsdag een knuffel van iemand die in een berenpak rond de school liep. 

Dat is toch leuk?! Ik hoopte altijd heel erg dat ik ooit een knuffel van de knuffelbeer kreeg. Ik vind dat gewoon super leuk. Maar helaas……………..

Ik heb wel ooit een keer een roos verzonden naar iemand die ik leuk vond. Ik heb mijn naam er niet onder gezet. Ik deed het volledig in de anonimiteit. Alleen mijn beste vriendinnetjes wisten naar wie de roos ging.

Ik ben zelf nog nooit verrast met Valentijnsdag, maar toch heb ik iets met deze dag.

Ik vind Valentijns toch een speciale dag. Er hangt toch een speciaal sfeertje op de dag. Of je het nou wil of niet: je bent toch benieuwd of je iets krijgt op 14 februari. 

Toch fantaseer je op de dag dat je iets krijgt. Van wie zou het dan zijn? Waarom krijg je dit? 

Ik heb dat wel eens gedaan hoor. Of is dat weer iets wat alleen Clannad doet? 

Er hangt een mysterieus sfeertje rond Valentijnsdag. Maar misschien geldt dit alleen voor singles.

Misschien is het anders wanneer je wel een relatie hebt. Ik weet het niet, want ik ben geen ervaringsdeskundige als het daarover gaat.

Toch denk ik dat altijd een beetje wacht wat er zal gaan gebeuren tijdens Valentijn. Of je nou in een relatie zit of niet. Ik heb zo’n idee dat je toch de hele tijd afvraagt of je die dag verrast wordt door iemand. Ook al weet je al door wie het is.

Ik hoor wel vaak om me heen dat mensen zeggen: “Ik doe niet aan Valentijn”.

Maar kan je ‘niet aan Valentijn’ doen? Ik weet het niet zo goed.

Ik denk namelijk dat het onmogelijk is. Je kan niet ‘niet aan Valentijn’ doen. 

Ik denk dat je aan het einde van de dag toch teleurgesteld bent wanneer je niets op Valentijnsdag hebt gekregen. 

Ik denk toch wel dat zo’n 90% van de mensen iets zou willen ontvangen op Valentijnsdag. 

Maar: correct me if I’m wrong.

Ik ben wel iemand die later wel iets wil doen aan Valentijnsdag. Het hoeft niet uitgebreid te zijn ofzo. Een simpel kaartje is voldoende. Het gaat om het gebaar J.

 Als we nog even teruggaan naar de oorsprong van Valentijnsdag dan gaat het er volgens mij om dat je in de anonimiteit iemand vertelt dat je verliefd op iemand bent. Het is volgens mij de bedoeling dat je vertelt van wie het cadeautje komt. In plaats van je naar op het kaartje te schrijven, sluit je af met ‘je Valentijn’.

Als je zo naar Valentijnsdag kijkt dan is het meer een dag dat je je crush (geheime liefde) laat weten wat je voor diegene voelt. 

Maar: wie durft dat te doen?

Ik zou het echt niet durven. Ik zou het echt niet durven om voor Valentijnsdag mijn geheime liefde te verrassen. Ik zou doodsbang zijn. 

Of is dit weer een heel ander verhaal? I don’t know.

Misschien gaat het nu wel meer over de blog die ik vorig jaar schreef…….

Misschien kom ik hier later nog wel eens op terug…….. of niet……..

Muziek van de Week

Het kan haast niet anders dan dat ik deze week kies voor een liefdesliedje. En zoals ik al eerder zei, ben ik echt gek van liefdesliedjes. Het is dan ook niet zo gek dat er al veel liefdesliedjes ‘Muziek van de Week’ zijn geweest.

Er is iets waar we de afgelopen week niet omheen konden: het derde (en laatste) deel van de ‘Fifty Shades’ reeks is in première gegaan. 

In deze film zit er een nummer die ik echt geweldig vind. Het is zo’n lekker nummer. 

En de clip is ook wel tof ?.

Muziek van de Week:

Julia Michaels – Heaven

Ik ben niet van mening dat je je geliefde alleen maar mag verwennen op 14 februari. Als je van iemand houdt dan laat je dit elke dag blijken. Maar op die ene dag in februari mag je het wel ietsjes meer laten blijken dan al die andere 364 dagen in het jaar. 

Of je nu een Valentijnsdag hater of lover bent, probeer toch een beetje te genieten van 14 februari. 

Als je een relatie hebt: verras je geliefde. Het hoeft niet iets groots te zijn. Het gaat om het gebaar. 

Ohja en nog een tip: als je geliefde zegt dat hij/zij niets aan Valentijn wil doen, verras hem/haar dan juist wel! Meestal bedoelen ze namelijk het tegenovergestelde.

Ik wens jullie een mooie/romantische 14 februari toe! 

Ik zal aan jullie denken. 

Onthoud: Valentijnsdag is zo mooi als je het zelf maakt. 

Ohja en heb je toch niets ontvangen op 14 februari? Dan moet je op 15 februari chocola gaan kopen, want dan is het allemaal afgeprijsd ?

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.