Blog

Hoofdstuk 123

Hi Guys,

Nog 1 weekje school en dan heb ik twee weken vakantie. Nouja twee weken. Officieel zijn het twee weken, maar ik denk dat ik maar een weekje niks ga doen. Want de tentamens/verslagen maken zichzelf niet J.

2017 is bijna afgelopen. Ik ben blij dat dit jaar er bijna op zit, maar daar kom ik op oudejaarsdag nog wel even op terug.

Nu de kerstdagen eraan komen en het jaar bijna afgelopen is, ga je steeds meer over het afgelopen jaar denken (nouja, ik wel). Overal duiken verschillende lijstjes op: Top 2000, Top 1000, Top 4000 (ja die heb je ook), meest beluisterde nummers/artiesten, de nummers/artiesten waar jij het meest naar hebt geluisterd en ga zo nog maar eventjes door. Je haat de lijstjes of je houdt ervan. Ik hou ervan (oops ?). 

Kerst draait om het feit dat je met je familie bij elkaar komt. Je verzamelt alle mensen van wie je houdt en je gaat met elkaar eten en je maakt het heel erg gezellig. Ohja en er zijn cadeautjes (yay). 

Het belangrijkste is dat je met degenen bent van wie je houdt: je familie, je vrienden, je partner, je huisdieren, je buren noem maar op. 

Er bestaat niets beters dan de liefde van de mensen om je heen. 

Ik voel me altijd op me gelukkigst als ik de liefde voel van de mensen om me heen. Voor mij bestaat er niets beters dan dat.

Ik volg nu al bijna een half jaar de opleiding Sociaal Werk en ik heb al zo ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen. Het lijkt wel of ik elke week weer nieuwe mensen leer kennen. Dat vind ik een heel erg prettig gevoel. Ik word er heel erg gelukkig van. Contact hebben met mensen. Ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. 

Ik ben iemand die heel erg graag onder de mensen is (dat is handig als een opleiding volgt waarbij je constant in contact ben met mensen). Ik ben ook wel iemand die heel erg goed alleen kan zijn hoor, maar ik hou er ook echt van om tussen de mensen te zijn. 

Mensen die je accepteren, je het beste wensen, het beste in je naar boven halen, je steunen, een luisterend oor willen zijn, je slechte kant hebben gezien. Het zijn de mensen die van je houden, no matter what.

Ik zeg niet dat alle mensen zo zijn die ik het afgelopen half jaar heb ontmoet. Want dat kan ik nog niet zeggen. Maar zo zou ik mijn vrienden, en andere mensen van wie ik hou, wel beschrijven. Misschien kan ik één van de mensen ,die ik het afgelopen half jaar heb ontmoet, over een jaar wel in mijn lijstje van ‘mensen van wie ik hou’ toevoegen. Time will tell.

Ik ben iets wat mensen een ‘mensenmens’ noemen. Ik ben ,zoals eerder al gezegd’ iemand die graag onder de mensen is. Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van mensen en ik hou van mensen. Maakt dat je dan een mensenmens? Ik denk het wel, maar dat mag je voor jezelf bepalen.

Ik wil alvast een beetje vooruitblikken op de blog van 31 december. In die blog ga ik nog uitgebreid stilstaan bij wat er het afgelopen jaar is gebeurd, maar ik ga er nu ook al een beetje mee beginnen.

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar (als je mijn blogs hebt gelezen, weet je dit al). Het was dit jaar zeker een jaar met ups en downs. 

Ik heb dit jaar mezelf voor een deel gevonden en ik ga daar zeker nog mee door in het nieuwe jaar. 

Ik ben dit jaar begonnen met een nieuwe studie. Ik kan wel zeggen dat ik nu op m’n plek ben. Ik vind de studie erg leuk en interessant. En ik heb allemaal lieve mensen ontmoet. Ik durf wel te zeggen dat ik al een paar vrienden heb gemaakt. Mensen met wie ik het echt heel erg goed kan vinden. 

Op facebook kan je elke dag kijken naar ‘op deze dag’. Als je daarnaar kijkt dan zie je wat je op die dag hebt geplaatst, maar dan een paar jaar geleden. 

De laatste tijd zie ik berichten die ik op facebook heb geplaatst en ik kijk nu met zoveel dubbele gevoelens naar. 

Het zijn berichten over de opleiding Journalistiek. Ik was de hele tijd heel positief erover. Ik hield een masker voor, maar nu weet ik veel meer dan toen. Dus ik kijk er echt met dubbele gevoelens naar.

Ik kom ook verschillende oude blogs tegen. Opeens zie ik een verborgen boodschap achter alle blogs. Het gaat bijvoorbeeld om Hoofdstuk 62. 

Als ik terugkijk op 2017 dan kijk ik naar een jaar waar ik zo ontzettend veel heb geleerd over mezelf. Het was echt een leerjaar. En dat leerjaar gaat in 2018 gewoon nog verder. In 2018 gaat m’n 2dejaar beginnen J.

Ik kan nu wel zeggen dat ik me op dit moment heel erg goed voel. Ik ben gelukkig. Ik volg een leuke opleiding, ik heb de liefste vrienden, ik heb heel veel liefde om me heen, ik ben bezig met afvallen, ik zorg beter voor mezelf, ik doe wat ik leuk vind en ga zo nog maar even door. 

Ik heb op dit moment alles wat ik me maar kan wensen. Ik kan zeggen dat ik echt een gelukkig mens ben. Veel gelukkiger dan vorig jaar rond deze tijd.

Kerstmuziek van de Week

Welk nummer moet ik nu weer uitkiezen? Er zijn zo ontzettend veel mooie kerstnummers gemaakt. Ik ben echt een verslaafd aan kerstmuziek. En het liefst luister ik er ook de hele dag na (ook al is er uit onderzoek gebleken dat het niet zo goed is voor je….).

Deze week heb ik gekozen voor een nummer van mijn favorietste artiest ever. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit wat ze zingt, als zij het maar zingt.

Dit nummer is door meerdere van mijn favoriete artiesten gezongen dus ik had ook voor een andere versie kunnen kiezen. Ik had ook voor het origineel kunnen kiezen.

Maar ik ben van mening dat dit de mooiste versie is van dit nummer. 

Kerstmuziek van de week:

Glennis Grace – O Holy Night 

Volgende week is het (eindelijk) kerst! Ik heb een heel erg druk weekend voor de deur. Met weekend bedoel ik: van vrijdag tot dinsdag. 

Al deze dagen staan in het teken van met elkaar zijn. We gaan alle dagen lekker eten, bij elkaar zijn en heel veel mooie herinneringen maken. 

Volgende week zal de blog dan ook in het teken staan van de kerst. 

Nog 1 weekje werken/naar school en dan is het kerst!

?

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.