Blog

Hoofdstuk 121

Hi Guys,

Ik heb de afgelopen week iets meegemaakt en dat zette me aan het zetten. Ik wil dit graag met jullie delen. 

Ik heb al een hele tijd een MP3-speler. Op mijn MP3 zet ik muziek (daar is ie ook voor bedoeld). Elke keer als ik ga fietsen dan luister ik naar mijn MP3. Ik zet m’n MP3 altijd op ‘shuffle’. Zo krijg ik elke keer andere muziek te horen (er staan iets van 1100 nummers op?). Alleen het eerste nummer is altijd hetzelfde, maar die skip ik dan ook wel gelijk. 

Toen ik 1,5 geleden naar huis fietste, luisterde ik ,zoals altijd, naar mijn muziek. Alleen was er deze keer iets bijzonders aan de hand. Er kwamen namelijk hele bijzondere nummers voorbij. 

Het waren allemaal nummers die precies beschreven hoe ik me op dat moment voelde en dat was de hele rit lang. 

Nu denk je misschien: wat maakt dat uit. 

Maar als dat met 1 of 2 nummers tijdens je rit gebeurt dan is dat ook niet zo bijzonder. Maar het gebeurde mijn hele fietstocht lang. De weg van school naar huis is ongeveer 5 nummers. Dus dat betekent dat ik 5 nummers achter elkaar hoorde die precies beschreven hoe ik me op dat moment voelde. 

De volgende dag vond ik de quote die nu bij deze blog hoort. En toen dacht ik: ja , dit is precies wat ik heb meegemaakt.

Ik wist namelijk niet dat ik op dat moment zo over de zaken dacht. Ik voelde me op dat moment namelijk niet zo. Maar door al die nummers had ik zoiets van: ja zo voel ik me inderdaad. 

Maar eigenlijk is het best raar toch? Het is niet zo dat ik die nummers van te voren die nummers heb geselecteerd. Het is wel zo dat ik die nummers ooit op mijn MP3 heb gezet, maar er staan 1216 nummers op. Dus mijn MP3 had 1210 andere nummers kunnen spelen, maar hij koos voor precies die 6 nummers.

Misschien zoek ik hier wel weer veel te veel achter. Die kans is zeer groot. Maar toch vind ik het best wel vreemd dat ik precies die nummers hoorde.

Ik heb al heel veel blogs geschreven over muziek en over wat dat met me doet. Over het feit dat muziek je een verhaal vertelt en hoe een bepaald nummer je kan helpen om ergens doorheen te komen.

Maar meestal had ik het dan over nieuwe muziek die ik had ontdekt. Ik heb het volgens mij nog nooit gehad over muziek die opeens heel veel voor je gaat betekenen.

Het ging deze keer namelijk om de muziek die ik al kende. Ik ken alle nummers die op mijn MP3 staan. Het zijn allemaal nummers die ik heel goed vind of het zijn artiesten waar ik heel erg tegenop kijk. Ik kan met 99% van de nummers meezingen. 

Dat precies zo’n nummer je heel erg raakt, vind ik iets bijzonders.

Maar doordat ik die nummers hoorde, ging ik me anders voelen en ging ik nadenken. Het leek alsof die muziek mij iets wilde vertellen. Ze wilden me vertellen dat ik erover na moest denken. Of misschien wilde ze me zeggen dat het okay is om je zo te voelen. 

Ik weet niet wat de betekenis erachter was. En misschien zit er wel helemaal geen betekenis achter. Maar toch hield het me de afgelopen tijd bezig en het zal me ook nog wel een tijdje bezighouden, verwacht ik.

Muziek is een heel groot gedeelte van mijn leven en het lijkt wel of dat gedeelte steeds groter gaat worden. Het lijkt wel of de muziek heel langzaam mijn hele leven gaat overnemen. 

Het blijft elke keer een heel apart iets als een nummer je opeens raakt. Ik vind het toch wel iets magisch. Dat een ‘simpel’ liedje, een ‘simpele’ tekst zoiets moois met je kan doen. Dat het je aan het huilen maakt of aan het lachen. Of het zorgt ervoor dat je weer een bepaalde herinnering beleefd. Dat allemaal door een tekst die door een artiest op muziek is gezet. 

Best gek he? 

Het is december! Eindelijk! Mijn favoriete maand is eindelijk hier! December betekent: kerst. Kerst betekent: de kerstboom. Kerst betekent ook: samenzijn met de familie.

En december betekent ook: Oud&Nieuw. Al heb ik daar niet veel mee, maar dat laten we eventjes achterwegen…..

Vanaf afgelopen vrijdag is het weer zover: de stembussen voor de Top2000 zijn weer geopend!

Ik ben echt opgegroeid met de Top200. Ik moest er verplicht elk jaar naar luisteren. Maar ik vond het niet altijd even leuk.

Tot 3 jaar geleden: ik begon het leuk te vinden. In de Top200 staan de pareltjes van de muziekindustrie. Ik vind het nu helemaal geen straf meer om naar te luisteren.

Ik heb dit jaar voor de 2dekeer gestemd. Ik heb gestemd op mijn favoriete nummers. Al die nummers hebben een speciale betekenis voor me. 

Wil je nou ook stemmen voor de Top200? Dan kan dat hier.

De stembussen zijn tot 8-12-2017 geopend, dus wees op tijd!

Muziek van de Week.

Ik heb al vaker gezegd dat de muziek van deze artiest meer voor me betekent dan dat ik eigenlijk zou willen. En dat is ook zo bij dit nummer.

Dit nummer is er ook zo één.

Toen ik dit nummer laatst hoorde, werd ik zo erg geraakt. Ik heb echt gehuild bij dit nummer. Hij kwam zo erg binnen. Sindsdien word ik elke keer heel erg geraakt wanneer ik dit nummer hoor. 

Ook hier doe ik wat ik met heel veel nummers doe: tijdens dit nummer denk ik aan heel iets anders dan de artiest met het nummer bedoelt. Ik denk niet aan een relatie. Ik denk wel aan een relatie, maar niet aan een romantische relatie. 

Ik zou zeggen: luister naar het nummer, sluit je ogen en laat je raken. En denk niet al te veel aan de artiest die het zingt. Wijs het nummer alsjeblieft niet af vanwege de artiest.

Muziek van de Week:

Harry Styles – From The Dining Table (Live)

Het is december! It’s the most wonderful time of the year!

Dinsdag is het Sinterklaas dus vanaf woensdag mogen we officieel Kerstmuziek luisteren! Ik moet zeggen dat ik al vanaf eind oktober kerstmuziek luister, maar ook dat laten we even achterwegen. 

Vanaf volgende week zondag wil ik elke week in plaats van ‘Muziek van de Week’, ‘Kerstmuziek van de Week’ doen. 

Ik hou echt van kerstmuziek. Maar nu kan ik wel elke week mijn favoriete kerstmuziek laten horen, maar het lijkt me veel leuker om jullie favoriete kerstmuziek te laten horen. 

Dus heb jij een favoriet kerstliedje? En heb je daar een mooi/leuk/bijzonder verhaal bij?  Laat het me dan weten. En wie weet zie jij jouw favoriete kerstmuziek wel terug in de blog!

?

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.