Blog

Hoofdstuk 120

Hi Guys,

Voordat ik deze blog ga beginnen, wil ik eerst even iets anders benoemen. 

Ik kan dit niet aan me voorbij laten gaan. Maar ik wil er niet al te diep op ingaan.

Het enige wat ik wil zeggen is dit:

Ik hoop dat we met z’n alleen een oplossing kunnen voor het Sinterklaasfeest. Iets waar we ons allemaal in kunnen vinden. 

Laten we er wel voor zorgen dat het een mooi feest blijft voor de kinderen. 

Een discussie is goed, maar zorg er wel voor dat we naar elkaar luisteren. Luister naar elkaars meningen en probeer te begrijpen waar die mening vandaan komt. Ga alsjeblieft niet iemand uitschelden/bedreigen omdat diegene een andere mening heeft dan die jij hebt. 

Ik ben er nog steeds voor om met alle partijen om tafel te gaan zitten en te kijken wat er aan gedaan kan worden. Het verbaast me dat dit niet al is gebeurd. 

Ik heb het nu tegen de voorstanders en de tegenstanders. Want op dit moment schaam ik me dood voor allebei de partijen. 


Ik wil nu graag beginnen met de blog die ik eigenlijk wil schrijven. Een blog met een heel ander onderwerp.

Ik heb vorige week een bepaalde uitspraak verzonnen:

‘’Als er een prijs zou zijn voor ‘saaiste student ooit’ dan zou ik die prijs zeker winnen.’’

Ik ben er 99,99% zeker van dat het ook echt waar is. Ik zou die prijs heel erg makkelijk winnen, zonder enige moeite. 

Ik kwam tot deze uitspraak toen ik op school zat en ik allerlei gesprekken om me heen hoorde. Die gesprekken gingen over van alles: uitgaan, relaties, seks, dronken zijn en werk.

Het ging over alles behalve school. 

Ik zat er wel bij, maar ik kon heel erg moeilijk meepraten. Ik liet al die verhalen maar langs me heen gaan. Maar ik dacht wel bij mezelf: ‘ik ben echt de saaiste student ooit.’ en ik begon in mezelf te lachen. 

Ik ben een student en ik ga nooit uit, heb nooit een relatie gehad, ben nog nooit dronken geweest en ik heb geen werk. -> niet echt het beeld wat de meeste mensen hebben bij een student. 

Als ik soms verhalen hoor op school dan denk ik wel eens: ’jeetje wat ben toch eigenlijk braaf.’ 

Ik ben iemand die school heel belangrijk vind. Dus als er iemand aan mij vraagt: ‘Wat ga je dit weekend doen?’ Dan is het antwoord 9 van de 10 keer: ‘Ik ga studeren.’

Is dat niet een  beetje saai? Ik weet het niet. Misschien wel. Ligt eraan hoe je ernaar kijkt. 

Ik vind deze studie echt heel erg leuk en ik vind het niet erg om mijn tijd hierin te stoppen. Ik wil mijn diploma halen en daarnaast is de studie ook niet goedkoop. Dus dan wil ik er ook het meeste uithalen. 

Maar je kan ook zeggen dat het heel saai is. Want ja, ik ga niet elk weekend uit. Ik ga nooit uit. Maar dat vind ik niet heel erg, want ik hou er niet van. 

Ik word wel vaak mee gevraagd door mijn klasgenootjes, maar ik zeg eigenlijk elke keer dat ik niet meega. Misschien moet ik daar een keer verandering in gaan brengen. 

Ik ben geen type om uit te gaan. Ik heb er nooit van gehouden en ik denk ook dat ik er nooit van zal gaan houden. Ik vind het veel leuker om met vrienden te gaan eten , te gaan drinken, een film te gaan kijken of gewoon lekker bij te praten. 

Dat mag je best saai vinden, maar je kan er niks tegen doen.

Ik ben iemand die andere dingen doet om zich te vermaken: ik zit veel liever thuis met een dekentje, een kop thee en een leuke film/serie of een leuk tv programma. Of ik zet muziek op en zing heel hard mee. Of ik kijk een leuk filmpje op youtube. Ik doe dat veel liever dan dat ik met mensen uit ga. 

Misschien vind jij dit wel heel erg saai, maar ik vind dat ik een heel leuk leven heb hoor.

Ik ben hard aan het werk voor iets wat ik later heel erg graag wil doen. Ik weet wat mijn doel is en ik wil er echt alles aan doen om dat doel te halen. Ook als dat betekent dat ik heel erg veel moet studeren. Daar wil ik wel iets meer vrije tijd aan opgeven. 

Maar ik zorg er voor dat ik wel genoeg vrije tijd heb. Ik doe wel dingen die ik heel leuk vind. Maar dat zijn andere dingen dan die mijn klasgenootjes doen. En daar is volgens mij niks mis mee, toch?

Muziek van de Week:

Volgens mij ben ik nog 1 van de weinigen in Nederland die ‘Despacito’ nog steeds een heerlijk nummer. Ik word nog steeds super blij wanneer ik het nummer hoor. Ik kijk er niet van op als ik de enige ben die dat heeft (oops…).

Vorige week kwam de zanger van ‘Despacito’ met een nieuw nummer. En dit nummer is wederom een samenwerking. Deze keer is het een samenwerking met niemand minder dan Demi Lovato.

Zoals jullie weten ben ik een klein beetje heel erg fan van Demi.

Ik vroeg me af of het nummer dan nog wel Spaanstalig zou zijn en ik vroeg me natuurlijk ook af of het nummer kon tippen aan mijn favoriete zomerplaat. 

Het nummer is half Spaans en half Engels. Normaal zou ik dat echt heel erg irritant vinden, maar voor dit nummer maak ik heel erg graag een uitzondering J.

Ohja en dit nummer kan zeker tippen aan ‘Despacito’. Ik heb het nummer al de hele week in mijn hoofd zitten en ik word net zo blij van dit nummer als van ‘Despacito’.

En de clip heeft dezelfde sfeer als die van ‘Despacito’.

Dit is zeker één van mijn favoriete nummers van dit moment. Ik ben echt verkocht. I love it.

Muziek van de Week:

Luis Fonsi & Demi Lovato – Échame La Culpa

Deze blog is alles behalve een sneer naar mijn klasgenootjes (of andere studenten). Het is nou eenmaal zo dat er heel veel verschillende studenten zijn. Ik hoor bij de studenten die niet uitgaan. Als dat dan betekent dat ik bij een ‘saaie studenten’ hoor dan is dat maar zo.

Ik vind mijn studie heel erg belangrijk en ik wil er alles aan doen om mijn studie succesvol te laten verlopen, maar dat betekent niet dat mijn klasgenootjes dat niet willen.

Het betekent alleen dat we er allemaal een andere invulling aan geven. Maar we hebben allemaal 1 doel: het behalen van een diploma. 

Maar hoe je dat gaat doen, is voor ieder individu anders (gelukkig maar).

Ik hoop alleen we met z’n allen over 4 jaar ons diploma mogen ophalen. En dan zal ik wel mee uitgaan, okay? 

Jullie mogen me echt aan die belofte houden. 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.