Blog

Hoofdstuk 119

Hi Guys

Als je mijn blog al vanaf het begin volgt (en als je een heel erg goed geheugen hebt ?) weet je misschien wel dat ik het volgende onderwerp al eens in hoofdstuk 36 heb besproken. 

Ik ben al heel erg lang gefascineerd door ‘dromen’. Ik vind het iets moois en bijzonders. Maar ik vind het ook heel erg vreemds en raars. Want wat zijn dromen nou eigenlijk? Hoe kom je aan dromen? Waarom droom je juist die dromen? Willen dromen je iets duidelijk maken? Of juist niet? 

Ik had vroeger een eigen theorie over waarom we dromen wat we dromen. Maar voordat ik die uit kan leggen, moet ik eerst even iets anders uitleggen:

Voordat ik ga slapen, spoken er allerlei verhalen en gedachtes door mijn hoofd (waarschijnlijk bij iedereen). Voordat ik ga slapen heb ik ook opeens heel veel inspiratie voor het schrijven van verschillende verhalen. En dan werk ik ze uit en uiteindelijk val ik in slaap. De volgende avond gaat dat gewoon weer verder (al weet ik waar ik ben gebleven dus begin in weer opnieuw…). 

Nu weer even terug naar mijn theorie over wat we dromen.

Mijn theorie: ik droom datgene wat ik in mijn bed had bedacht. Dus het verhaal waar ik mee bezig ben (voordat ik in slaap val), zie ik terug in mijn dromen.

Ik baseerde deze theorie op het feit dat ik een keer had gedroomd dat ik door een brandende school vloog. Die avond had ik een verhaal waarbij er een grote brand was. 

Op zich best een goede theorie toch? Maar ‘mijn theorie’ komt dus echt maar heel soms voor. 

Ik wilde die theorie dus nog eens uitproberen. Ik ging elke avond een super leuk verhaal bedenken en daar viel ik dan mee in slaap -> ik droomde geen enkele keer over dat verhaal.

Weg theorie…..

Vroeger dacht ik ook altijd dat ik droomde over mijn gedachtes die ik de hele dag had. Ik heb zelfs een tijdje elke keer (op de wc) mijn gedachtes uitgesproken. Want mijn andere theorie was dus dat ik dan die gedachtes uit had gesproken en dan droomde ik die niet meer.

Je kan al raden dat die theorie ook niet werkte……

Ik had dus 2 hele goede theorieën (al zeg ik het zelf), maar die kan ik allemaal in de prullenbak gooien. Zo dat heb ik dan ook gedaan…..

Maar mijn fascinatie voor dromen is nooit opgehouden. Ik ben nog steeds zo benieuwd naar wat dromen nou zijn en waarom we dromen wat we dromen. Er bestaan ook echt een hele hoop theorieën. 

Dromen kan echt super leuk zijn, maar soms zijn ze echt verschrikkelijk. Die dromen achtervolgen me dan ook de hele dag. Ik kan ook echt alleen maar aan die dromen denken.  Het zijn dromen waarbij er mensen vermoord worden, als er brand uitbreekt of wanneer je middenin een aanslag zit.

Wanneer je dan wakker wordt van die dromen, dan durf ik echt niet meer te slapen. Dan ben ik gewoon te bang dat die droom dan weer verdergaat. Kennen jullie dat gevoel?

Maar gelukkig bestaan er ook hele mooie dromen. Dat zijn dromen waar je iemand weer ziet. Iemand die niet meer onder ons is. Of wanneer je iets heel moois mee mag maken. 

Dat zijn dromen waar je helemaal niet wakker van wil worden. Eigenlijk wil je gewoon weer verder slapen, omdat je wil dat die droom verdergaat.

Er bestaan websites waar je kan opzoeken wat je dromen betekenen. Ik heb die websites wel eens gebruikt. Maar de dingen die je daar leest, zijn soms gewoon heel komisch. Dan denk ik echt: menen mensen dit nou echt of spelen ze een spelletje met me?

Proberen dromen je iets te zeggen? Geven ze je een bepaalde boodschap? Laten ze zien wat je moet doen (of juist niet)? Probeert een droom je iets duidelijk te maken? Probeert je onderbewustzijn je iets te zeggen? Of is het iets heel anders?

Als je droomt dan lijkt het alsof alles echt is. Dat is wat het allemaal zo eng maakt. Je hebt het gevoel dat het realiteit is. 

Als ik sommige dromen moet geloven dan heb ik echt een heel erg groot strafblad, heb ik veel relaties en ben ik 100000x gestorven.

Vertellen dromen je welk leven je eigenlijk moet leven? Of vertellen ze welk leven je juist niet moet leven? Willen dromen je een bepaald advies geven? 

Hoe meer ik erover nadenkt, hoe meer vragen ik krijg. Maar ik denk dat ik moet accepteren dat ik nooit antwoord op die vragen ga krijgen.

Ik heb trouwens nog nooit gehad dat één van mijn dromen ook echt gebeurde. Dat lijkt me trouwens heel raar. Ik kan me het ook nauwelijks voorstellen. 

Weet je wat ik wel eens heb?

Als ik bijna in slaap val, lijkt het wel eens of ik val. Ik val voor mijn gevoel dan ook echt, maar ik lig gewoon in bed. 

Ik vind dat echt heel erg raar. Het is ook echt een heel raar gevoel. Ik schrik me ook elke keer een ongeluk als dat gebeurt. Ik moet daar echt even een paar seconden van bijkomen. Hebben jullie daar ook wel eens last van?

Muziek van de Week.

Toen ik in hoofdstuk 34 dit onderwerp met jullie besprak, had dit nummer wel genoemd. Het was toen alleen niet de ‘Muziek van de Week’.  Ik begrijp echt niet waarom ik dat niet heb gedaan. 

Dat neemt niet weg dat dit geen verschrikkelijk mooi en goed nummer is. Zoals jullie wellicht weten, ben ik een groot fan van de 3JS. En dit fragment komt uit één van mijn favoriete concerten van hun. 

Tijdens dit concert was Elske DeWall te gast en zij deed ook dit nummer met de 3JS (origineel doet Ellen ten Damme mee met dit nummer). Ik vind deze versie echt heel erg goed en misschien wel beter dan het origineel.

In dit nummer vragen ze zich af wat dromen is. Waarom dromen we? 

Een beter nummer vind je niet voor deze blog.

Muziek van de Week:

3JS en Elske DeWall – Wat Is Dromen? ( Wat Een Avond in Caprera).

Het schrijnt dat je elke nacht droomt. Alleen kan je je de ene droom wel herinneren en de andere niet. Ook weer zoiets raars. Waarom onthoud je niet gewoon al je dromen? Is de ene droom dan belangrijker dan de ander?

Dromen worden steeds ingewikkelder. 

Wat denken jullie waar dromen vandaan komen? Willen dromen je iets vertellen of is het alleen maar iets wat je je verbeeld? 

Zijn dromen je gedachten of zit er echt een boodschap achter je dromen?

Of heb jij een hele andere theorie achter dromen? 

Laat het me alsjeblieft weten. 

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.