Blog

Hoofdstuk 118

Hi Guys,

Ik wil vandaag graag iets met jullie bespreken wat ik al vaker heb besproken. Ik durf dan ook te zeggen dat dit ook niet de laatste keer is dat dit onderwerp hier wordt besproken. Dit is nou eenmaal iets waar ik me heel erg mee bezig houdt. Het is iets waar ik mee worstel. Iets wat ik moet accepteren, maar dat doe ik niet. Ik kan het niet accepteren. En daarom is het nu echt de tijd om er iets aan te doen. En deze keer meen ik het echt.

Het gaat om het volgende onderwerp: afvallen. Nouja het gaat eerder over het feit dat ik mezelf te dik vind. Dat heeft tot het gevolg dat ik wil afvallen. 

Ik krijg wel eens van mensen te horen dat ik niet te dik ben. Ik zie er niet dik en dat soort dingen. Dat vind ik heel erg lief. Maar jij me anders dan dat ik mezelf zie.

Als ik in de spiegel kijk dan vind ik mezelf wel te dik. Mensen die zeggen dat ik niet te dik ben, gaan daar niets aan veranderen. Hoe lief ze het ook bedoelen. Maar zij kunnen niet veranderen wie ik zie in de spiegel.

Dus ja: ik vind mezelf te dik. Ik wil afvallen. 

Als je mijn blogs al wat langer leest dan weet je dat ik al vaker heb geprobeerd om af te vallen. 

Ik heb geprobeerd om gewoon minder te snoepen en daarnaast 2,5 liter water te drinken. Elke keer als ik probeerde af te vallen, ging ik beter op mijn eten letten en ik ging meer drinken. Ik heb zelfs 1x een echt dieet gevolgd. Maar dat was ook niet zo’n heel groot succes (5 kilo kwijt, maar die zitten er nu weer aan hoor ?). 

Deze keer ga ik het heel anders aanpakken. Ik heb deze keer echt hulp bij het afvallen. Niet in de vorm van een boek of iets dergelijks, nee ik ga deze keer echt naar een consulent. 

Ik eet nu niet alleen beter, maar ik ga de strijd aan met de kilo’s door het nemen van shakes. Ik neem 2x per dag een shake. Die shake vervangt dan mijn maaltijd. Ik mag nog maar 1 maaltijd per dag, maar daar moet ik me ook houden aan een paar strikte regels (de hoeveelheid en wat ik mag eten). Tussendoor mag ik een bepaalde hoeveelheid graanproducten, fruit en zuivel. Ohja en ook bij dit dieet geldt: 2,5 liter water drinken. 

Het is heel desastreus, maar als dit voor mij wel gaat helpen dan vind ik het alleen maar goed J.

Ik heb zo erg in m’n hoofd dat ik die kilo’s kwijt wil. Ik wil zo ontzettend graag afvallen en als dit werkt dan ben ik hier alleen maar blij mee. Ik weet dat het werkt, want mijn moeder heeft dit dieet ook al gedaan.

Ik ben me er heel erg van bewust dat mensen hier een oordeel over gaan hebben. Waarom neem je shakes? Waarom eet je niet gewoon beter? 

 Het is niet zo dat ik nog niet heb geprobeerd om beter te gaan eten. Ik weet alleen dat zoiets voor mij niet werkt om af te vallen. 

Mijn grootste valkuil als het gaat om eten is niet dat ik heel erg ongezond eet. Want dat doe ik niet. Tuurlijk ik hou van ongezond eten, maar ik hou ook heel erg van gezond eten. 

Mijn grootste probleem is, is dat ik te weinig eet. Dat weet ik van mezelf. Ik moet gewoon een manier vinden om dat patroon voor altijd te veranderen. Ik eet tijdens dit dieet al meer dan dat ik normaal eet (dit terwijl ik 2 shakes drink). 

Ohja, voordat ik hier een vraag over krijg: in die shakes zit alles wat je normaal uit die maaltijd zou moeten halen. Die shakes zijn je maaltijden.

Ik moet mijn hele eetgedrag even resetten en ik moet een goed eetgedrag creëren. Ik moet mezelf aanleren om meer te eten. Ik hoop dat dit dieet me hierbij gaat helpen. Ohja en ik hoop dat dit dieet me eindelijk gaat leren om 2,5 liter water per dag te drinken ?.

Ik ben nu bijna 4 dagen bezig met dit dieet en tot nu toe gaat het nog goed. Ik eet wat ik moet eten, ik neem mij shakes en ik drink voldoende water. Ik heb geen honger. Daar was ik wel echt bang voor hoor. Maar wat ik al eerder zei: ik eet volgens mij nu veel meer dan dat ik normaal zou eten J.  Ohja en de shakes zijn best lekker en dat is ook belangrijk. 

Jullie merken misschien wel dat ik nog niet heb benoemd welk dieet ik nou eigenlijk volg. Ik heb geen merknaam genoemd.

Ik ben ook niet van plan om dat te gaan doen. Dit is namelijk geen gesponseerde blog. Al was dat het wel, dan had ik het ook niet gadaan.

Hier is waarom:

Omdat ik dit dieet volg, hoeft niet te betekenen dat jij dit dieet ook moet volgen. Ik probeer je geen dieet aan te praten. Ik wil alleen maar mijn ervaring delen. Ik verwacht dat dit dieet voor mij persoonlijk gaat helpen. Maar dat zegt niet dat dit ook voor jou gaat helpen. Misschien helpt het voor jou ook wel. Maar daar ga ik niet over oordelen.

Ik wil jullie niets aansmeren. Ik wil niet iemand zijn die zegt: jullie moeten dit echt doen!

Ik ben niet zo iemand. Ik vind het belangrijk dat jullie iets door waar jullie je goed bij voelen en wat voor jou persoonlijk werkt. 

Zoek iets waar jij je goed bij voelt. Misschien werkt het voor jou wel om een boek te volgen of misschien heb jij wel je eigen dieet samengesteld of je gaat gewoon beter eten. Maar misschien heb jij ook wel ervaring met het nemen van shakes om af te vallen. Het maakt me helemaal niets uit wat jouw manier is om af te vallen. Het maakt me ook niet uit welk resultaat je wil gebruiken. 

Het gaat mij erom dat jij doet waar jij je goed bij voelt en dat jij je beter gaat voelen. Je moet namelijk nooit iets doen waar jij je slechter bij gaat voelen. En je moet al helemaal nooit iets doen omdat andere mensen zeggen dat je het moet doen. 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet wil afvallen. Dan is het ook goed, want iedereen is mooi zoals diegene is. 

Muziek van de Week.

Zoals jullie misschien wel weten, had ik afgelopen week een beetje een stressvolle week. Ik had namelijk deadlines en ik had een paar tentamens. Die heb ik allemaal overleefd, yay.

Het neemt niet weg dat het niet even een hele drukke/stressvolle week was. Maar het is nu even achter de rug en nu is een tijd voor iets meer ontspanning.

Vanaf afgelopen vrijdag 15:30 heb ik niet heel erg veel meer gedaan. Ik ben op de bank gaan zitten en ik ben echt alles behalve heel actief geweest. Ik ben even bij gaan komen. Ik heb het hele weekend geen wekker gezet, dus ik kon lekker uitslapen.

Soms heb je dat gewoon even nodig.

Welk nummer past er nou beter bij dit weekend dan het volgende nummer?

Muziek van de Week:

Bruno Mars – The Lazy Song (Live Studio Session)

Niemand hoeft af te vallen. Niemand hoeft gewicht te verliezen om er mooier uit te zien. Want je bent zo mooi als hoe jij jezelf ziet. Als jij tevreden bent met wie je bent dan ben je prachtig.

Jij moet je goed voelen in je eigen lichaam. Wanneer jij niet blij bent met hoe je eruit ziet dan straal je dat ook uit. 

Het allerbelangrijkste is en blijft dat jij je er prettig bij moet voelen. Als jij je ergens niet prettig bij voelt dan moet je het niet doen.

Als jij je van binnen goed voelt dan komt de buitenkant ook wel goed. 

Doe vooral geen dingen omdat andere zeggen dat je ze moet doen. Doe alleen dingen die jij zelf wil doen. Dan komt alles goed.

Ik val ook af, omdat ik het zelf wil. Er moet namelijk een knop omgezet worden. Als ik niet af wil vallen dan werkt het ook niet als ik het toch ga doen. Ik moet me er 100% voor inzetten. 

Dat is met alles: als jij iets echt heel erg graag wil dan lukt het je ook. 

You’re beautiful. 

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.