Blog

Hoofdstuk 114

Hi Guys,

Donderdag is het 19 oktober. Voor jullie is het misschien een gewone datum, maar voor mij betekent het dat ik bijna jarig ben. Dit jaar is de dag nog iets bijzonderder dan normaal. Dan wel vanwege het volgende: ik word op 19 oktober 19 jaar. Ik vind dat toch best wel bijzonder. Het gebeurd namelijk maar 1x in je leven. Het is net zoiets als 2-2-2002. 

Donderdag word ik dus 19 jaar. Op die dag sluit ik dus mijn 18de levensjaar af. Ik weet nog wel hoe ik over 18 dacht: als je 18 jaar bent mag je alles. Je mag drinken, je mag auto rijden. Ik dacht vroeger dat je volwassen was als je 18 was. Als iemand 18 jaar was dan was diegene al oud. 

Ik kan je vertellen dat ik daar nu anders tegenaan kijk. Ik had helemaal niet verwacht dat mijn 18de levensjaar zo zou lopen. 

Er is zo ontzettend veel gebeurd op mijn 18de. Ik ben van opleiding gewisseld en ik ben een zoektocht gestart naar mezelf. 

Heb ik mijn 18de dan overgeslagen? Of ben ik gewoon op een andere manier ‘volwassen’ geworden? Moest ik eerst mezelf vinden voordat ik de dingen kon doen die ik zou doen als ik 18 werd? 

Ik ga je nu heel eerlijk vertellen dat ik mijn 18de levensjaar heel anders had voorgesteld. Ik had verwacht dat ik het hele jaar zou studeren en dat ik nu zou zeggen dat ik in mijn 2de jaar zou zitten. Ik had nooit verwacht dat mijn 18de een soort ‘pauzejaar’ zou worden. 

Aan de andere kant ben ik zo ontzettend dankbaar voor dit jaar. Ik heb mezelf al een beetje beter leren kennen, ik weet nu wat ik wil en ik voel me veel beter dan ooit tevoren. 

Toen ik afgelopen week aan het nadenken was over waar ik mijn blog over zou schrijven, heb ik heel lang nagedacht. Zal ik stilstaan bij mijn verjaardag of juist niet? En als ik stil ga staan bij mijn verjaardag, hoe ga ik dat dan doen? Het staat zo stom om te zeggen: he ik ben bijna jarig. Ik moet het wel een beetje leuk inpakken J. Dan maar stilstaan bij het afgelopen jaar. Dit is een soort ‘oud en nieuw’ blogJ.

3 weken geleden (hoofdstuk 111) heb ik een brief geschreven naar mijn 10 jaar oudere ik. Ik gaf toen aan dat ik het moeilijk vond om een brief te schrijven naar mijn 10 jaar jongere ik. Ja wat moet je daar in hemelsnaam inzetten?

Toch bleef het idee me maar achtervolgen. Toen ik aan het nadenken was over de blog van deze week, ging ik ook weer over die brief nadenken. 

Wat zou ik tegen de 8 jarige Clannad zeggen? Een kleine Clannad die heel zenuwachtig is voor haar 9de verjaardag. Ik denk dat ik in groep 5 of 6 zat. Ik denk dat ik haar het volgende zou gaan zeggen:

Hey kleine dromer,

Blijf je hart volgen. Ga de dingen doen die je echt wil doen en laat je door niemand tegenhouden. Laat niemand je vertellen wat je wel en wat je niet moet doen. Niemand weet wat jij wil behalve jij zelf. Vecht voor datgene wat je echt wil. Laat je niet gek maken door mensen/kinderen die je naar beneden proberen te halen. Laat ze niet winnen. Je kan zo ontzettend veel bereiken als je naar je hart luistert.

Blijf hard werken. Blijf je best doen op school, dat ik het aller belangrijkste. Ga diploma’s halen, maar vergeet niet te dromen. Focus je ook op je dromen.

Er zullen in de toekomst mensen komen die je heel erg veel pijn gaan doen en er zullen mensen uit je leven verdwijnen. Mensen die je het allerliefste terug wil in je leven. Zorg er dus voor dat je genoeg liefde geeft aan de mensen die je nu om je heen hebt. Geef ze iets vaker een knuffel en geef ze een kus. Laat ze iets vaker weten hoe verdomd veel je van ze houdt.

En als die vervelende mensen komen, bijt iets meer van je af. Laat ze je leven niet zo beheersen. Kom op voor jezelf en laat ze niet over je heen lopen. Soms moet je egoïstische keuzes maken, maar zorg ervoor dat je bij jezelf bent.

Vertel mensen wat je voor ze voelt, hoe eng het ook is. Voor je het weet ben je ze kwijt en kan je nooit meer vertellen hoeveel je van ze houdt.

Je zal ook hele mooie mensen tegenkomen. Je zal je 2 beste vriendinnetjes ontmoeten, ook al denk je dat je die nu al hebt gevonden. Er zullen 2 meiden op je pad komen die je hele leven positief veranderen. Het zijn meiden bij wie jij jezelf kunt zijn. Meiden die er altijd voor je zijn. Je gaat ze nodig hebben, geloof me J.

Verder ga je veel hele lieve mensen ontmoeten. Vergeet die mensen niet zomaar. Want ze zullen een betere versie van jou gaan maken. Die mensen zullen niet altijd in je leven blijven, maar dat is niet erg. Ze moeten je uiteindelijk loslaten. Maar zorg er wel voor dat je ze nooit vergeet. Vergeet hun raad nooit en zorg dat ze altijd een speciaal plekje hebben in je hart.

Er zullen mensen zijn die ervoor zorgen dat je tegenslagen krijgt te verwerken, maar geef nooit op. Blijf in jezelf geloven.

Blijf dicht bij jezelf en blijf vanuit je hart handelen.

Liefs,

Je oudere ik.

Ik denk dat die brief er dan zo uit zou zien. Hoe meer ik over de brief nadenk, hoe meer ik het opvat als een advies aan mezelf. Ik vat de brief hetzelfde op als de brief naar de 10 jaar oudere ik.  

Alles wat ik in die brief beschrijf zijn dingen die ik nu wel zou moeten doen. Ik zou wat meer aan mensen moeten vertellen dat ik van ze hou. Ik zou niet voor mezelf moeten houden wat ik om ze geef, hoe moeilijk het ook is. Ik moet mijn dromen volgen. En het aller belangrijkste is dat ik mijn hart moet volgen. Allemaal adviezen die ik mezelf mee ga geven.

Muziek van de Week:

Wat moet ik nog over deze vrouw vertellen? Als het kon dan was zij elke week ‘Muziek van de Week’.

Het maakt niet uit wat deze vrouw zingt. Alles wat deze vrouw zingt, komt bij me binnen. Maar als ze Michael Jackson zingt, is het nog even iets erger dan normaal en al helemaal als je ze ook nog 1 van mijn favoriete nummers van Michael zingt.

Hebben jullie nog meer uitleg nodig? Luister maar naar de geweldige Glennis Grace.

Muziek van de Week:

Glennis Grace – Michael Jackson Medley 

Donderdag word ik dus 19 jaar. Op die dag sluit het roerige jaar af. Nu is het tijd om te doen wat ik graag wil. Maar het komende jaar zal ik de zoektocht naar mezelf voortzetten. Ik ga mezelf nog beter leren kennen en ik ga een nog betere versie van mezelf neerzetten. 

Ik ga meer mijn hart volgen en ik ga doen wat ik wil en wat goed is voor mij. Ik ga het advies van mezelf aan de 8 jarige Clannad maar eens opvolgen. Het werd maar eens tijd. 

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.