Blog

Hoofdstuk 111

Hi Guys,

Hoe ziet mij leven eruit over 10 jaar? Waar sta ik dan? Waar hoop ik te staan? Wat heb ik bereikt? Hoe zie ik eruit? Allemaal vragen waar we allemaal stiekem heel nieuwsgierig naar zijn. Iedereen zou wel willen weten hoe ze er over 10 jaar bijstaan. Maar aan de andere kant wil je het misschien ook wel helemaal niet weten. Toch ga ik in deze blog vertellen hoe ik hoop dat ik er over 10 bijsta. 

Op 24 september 2027 ga ik deze blog weer met jullie bespreken. Dan gaan we kijken of ik iets goed heb gehad. Als ik de blog nog een keer lees ben ik een vrouw van 28 jaar. 

Waar hoop ik over 10 jaar te staan? Het is een moeilijkere vraag dan dat je misschien denkt. Ik heb heel veel dromen en wensen. Maar ga je die echt bereiken? Zijn die dromen wel realistisch? Ik weet het niet. Ik hoop het natuurlijk wel. Ik wil met jullie deze week een aantal punten doornemen. Waar hoop ik te staan op het gebied van carrière, werk, relaties, vrienden , sport, gezondheid/uiterlijk en hoe hoop ik dat de wereld eruit ziet? 

 • Relatie 
 1. Ik hoop dat ik over tien jaar een relatie heb. Ik zou het echt heel erg leuk vinden als ik over 10 jaar samen ben met een hele leuke jongen. Over trouwen wil ik geen uitspraak doen. Dat weet ik allemaal nog niet. Misschien wel/misschien niet. Ik ziet het wel. Ik denk wel dat ik samenwoon met mijn vriend. Ik verwacht ook wel dat ik in Leiden blijf wonen. Ik wil wel heel erg graag een kat (of meerderen ?). Misschien loopt er ook wel al een kleintje rond (als het ons gegeven is).
 2. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik een happy single ben over 10 jaar. Als dat het geval is dan denk ik dat ik wel op mezelf woon. Dan in de kans wel een stuk groter dat ik nog in Leiden (om in de buurt) woon. En ik ben omringd door 1 (of meerdere) kat(ten) ?. Het lijkt me trouwens ook heel erg leuk om samen met een vriendin te wonen. Maar ook in die situatie is er minimaal één kat in huis.
 • Studie

Ik heb mijn diploma voor Sociaal Werk gehaald. Ik heb sowieso een Hbo-diploma. Daar mag ik niet over klagen toch J. Misschien heb ik me ook wel gespecialiseerd en misschien ben ik nog wel bezig met een master of iets anders wat met Sociaal Werk te maken heeft. Ik sluit het in ieder geval niet uit. 

 • Werk

Ik hoop dat ik werk doe waar ik me helemaal thuis voel. Het mooiste scenario is natuurlijk als ik werk vind waar ik voor heb gestudeerd. Ik hoop dat ik ergens werk met lieve, leuke collega’s en dat ik werk doe waar ik in uitgedaagd wordt en waar ik me op mijn plek voel. 

 • Carrière 

Ik hoor je denken: is ‘carrière’ niet hetzelfde als ‘werk’? Ja misschien in sommige opzichten wel. Maar zoals jullie weten heb ik nog heel veel andere dromen naast ‘Sociaal Werk’. 

Ik hoop (verwacht) dat ik over 10 jaar nog steeds deze blog schrijf (welk hoofdstuk zal ik dan schrijven?). ik hoop stiekem toch wel dat ik ‘Clannad_MyLife’ heb uitgebreid. Sowieso hoop ik op een groter publiek. Maar misschien doe ik nog wel meer naast het bloggen. Mijn allergrootste droom is nog steeds mijn eigen theatertour. Ik kan dat prima combineren met mijn blog J. Verder hoop ik dat ik nog steeds bezig ben met muziek en acteren (amateuristisch of professioneel). 

Ik hoop dat ik over 10 jaar nog doe wat ik het allerleukste vind. 

 • Vrienden/familie
 1. Over 10 jaar hoop ik dat ik nog steeds hetzelfde vriendengroepje heb. Dat meen ik echt. Ik hoop dat ik nog steeds mijn twee beste vriendinnetjes heel dicht bij me heb. Ik kan me op dit moment geen toekomst voorstellen zonder mijn twee meiden.  Ik verwacht wel dat mijn vriendengroep over 10 jaar is uitgebreid. In de komende 10 jaar ga ik veel meer mensen ontmoeten (en laat ik dat nou niet heel erg vinden).
 2. Als het om familie gaat, hoop ik dat de familieband nog steeds heel erg sterk is als die nu is. Ik verwacht wel dat de band met mijn ouders nog steeds heel erg sterk is. Over 10 jaar is mijn neefje alweer 12 (okay die 10 jaar mogen heel langzaam voorbij gaan) en ik hoop dat hij één van mijn beste vrienden gaat worden. Ik hoop dat het een hele stoere, lieve jongen gaat worden. Ik verwacht wel dat er nog veel gaat gebeuren in de familie. 

Ik heb zo’n idee dat er nog wel wat kleintjes gaan komen. Dat lijkt me heel erg leuk J.

Ik hoop dat de mensen die nu heel erg dicht bij me staan (of het nou familie of vrienden zijn) over 10 jaar nog steeds zo belangrijk voor me zijn. Ik wil die mensen niet kwijt. 

Ik heb zo’n idee dat er nog wel wat kleintjes gaan komen. Dat lijkt me heel erg leuk J.

Ik hoop dat de mensen die nu heel erg dicht bij me staan (of het nou familie of vrienden zijn) over 10 jaar nog steeds zo belangrijk voor me zijn. Ik wil die mensen niet kwijt. 

 • Sport

Op het gebied van sport hoop ik in eerste instantie dat ik sportiever ben dan dat ik nu ben. Mijn conditie mag over 10 jaar wel 10x beter zijn dan nu. Verder hoop ik dat ik nog steeds aan rolstoelrugby doe. Ik zou het ook niet erg vinden als ik naast de rolstoelrugby ook nog af en toe in de sportschool te vinden ben (of een andere sport doe). Ik wil over 10 jaar veel sportiever/ actiever zijn dan nu.

 • Gezondheid/uiterlijk
 1. Over mijn gezondheid kan ik heel erg cliché zijn: over 10 jaar hoop ik dat ik in goede gezondheid leef. Ik wil gezond zijn. Dat vind ik het aller belangrijkste. Ik wil gelukkig en gezond zijn.
 2. Over mijn uiterlijk heb ik wel een bepaald beeld. Ik hoop dat ik over 10 jaar mezelf in de spiegel kan kijken en kan zeggen dat ik er goed uitzie. Ik wil over 10 jaar tevreden zijn met mijn uiterlijk. Dat hoop ik echt. Ik hoop dat ik meer van mezelf hou dan dat ik nu doe. 

Verder sluit ik niet uit dat ik over 10 jaar wat meer piercings heb en misschien heb ik wel 1 (of meerdere) tattoo(s).

 • Hoe hoop ik dat de wereld eruit ziet?

Het is wel heel erg cliché om nu te zeggen dat ik wereldvrede wil en dat ik alle armoede uit de wereld wil. Dat zou ik echt willen en ik hoop dat het over 10 jaar zo is, maar (helaas) is dat heel erg onrealistisch. 

Wat ik wel heel erg hoop is dat de wereld over 10 jaar zich minder laat regeren door haat. Over 10 jaar moet de liefde weer regeren. Niet die verschrikkelijke haat en uitsluiting van nu. We zouden iedereen moeten accepteren en we zouden niemand mogen buitensluiten àhou een beetje rekening met elkaar.

All you need is love, not hate. 


Dit zijn een paar van mijn toekomstdromen. Zal alles uitkomen? Ik weet het niet , dat moet de tijd uitmaken. Misschien lees ik dit wel over 10 jaar en denk ik: hoe had ik dit ooit kunnen bedenken? Wie zal het zeggen?

Wat ik nu heb gedaan, wordt vaak gedaan in combinatie met een ‘brief naar je 10 jaar jongere ik’. Ik wilde dat eerst ook doen, maar ik weet gewoon echt niet wat ik dan zou moeten schrijven. 

‘’Maak je niet zo druk, want alles komt uiteindelijk wel goed. Geloof in je dromen. Werk hard en laat je niet neerhalen door dingen die je niet lukken. Je zal mensen op je pad tegenkomen die je helemaal de grond in stampen en daar ga je je heel erg rot door voelen. Maar het is belangrijk dat je doorzet en even doorbijt want uiteindelijk kom je er veel sterker uit.’’

Wordt het dan zo’n soort brief? Wat moet er allemaal in voorkomen? Ik vond het heel moeilijk om zoiets te doen dus daarom hou ik het alleen maar bij een ‘brief naar mijn 10 jaar oudere ik’.

Een paar maanden geleden heb ik een brief geschreven naar mijn 10 jaar oudere ik. In die brief heb ik geschreven wat ik hoop bereikt te hebben en hoe ik in het leven hoop te staan. Die brief heb ik ergens weggelegd en de bedoeling is dat ik over 10 jaar die brief ga lezen om te kijken of ik iets heb bereikt. 

Die brief is heel anders dan die je nu hier leest. Mijn dromen zijn wel een hetzelfde, maar ik heb een paar maanden geleden echt een brief naar mezelf geschreven. Nu som ik een paar dromen op. Het kan zijn dat ik hier een paar dromen noem die niet in die brief staan of dat ik nu een paar dingen niet heb genoemd die wel in die brief staan. Ik ga die brief echt pas over 10 jaar weer lezen. Ik heb die brief dus niet even van tevoren gelezen.

Ik kan het echt aan iedereen aanraden om ook zo’n brief te schrijven. Ik vond het echt heel erg leuk om zoiets te schrijven. Je denkt toch even na over wat je zou willen doen. Het hoeft niet allemaal uit te komen.

Zorg er wel voor dat je het realistisch houdt, maar dromen mag altijd J. Schrijf de brief echt aan jezelf. Na het schrijven, ruim je de brief op. Je kan de brief echt in een enveloppe stoppen. Zorg er wel voor dat je de datum van 10 jaar later opschrijft en ook pas echt over 10 jaar de brief weer leest. Niet in de tussentijd! Dat is het allerleukst.

En ohja zorg ervoor dat je de brief niet kwijtraakt J

Muziek van de week.

Vorige week zondag heb ik de documentaire ‘Harry Styles: Behind The Album” gezien. Door deze documentaire heb ik nog meer bewondering gekregen voor deze man. Hij laat een heel puur beeld van zichzelf zien in de documentaire. Hij stelt zich soms kwetsbaar op, maar je ziet vooral dat de passie ervan afspat als hij bezig is met muziek. Ohja en soms lig je helemaal dubbel.

Na het kijken van de documentaire realiseerde ik me opeens dat deze man eigenlijk heel veel voor me betekent. Meer dan dat ik zou willen.

Eigenlijk vind ik dat best raar. ‘Harry Styles betekent meer dan dat ik zou willen’. Waar komt dat opeens vandaan? 

Veel mensen hebben een bepaald beeld van Harry Styles. Als ze het over Harry Styles hebben, hebben ze het over die jongen van One Direction. Die stempel gaat hij nooit kwijtraken (dat geldt voor alle One Direction leden). Doordat hij die stempel heeft, vergeten mensen verder te kijken. 

Dat kan positief zijn: bijna alle One Direction fans zijn nu fan van Harry Styles, de soloartiest. Maar het kan ook negatief zijn: mensen kennen hem als lid van een boyband. Mensen kijken niet verder. Dus als ze One Direction niet leuk vinden, vinden ze Harry Styles, de soloartiest, ook niet leuk. 

Harry maakt hele mooie muziek, muziek met een boodschap. Ik heb heel veel bewondering voor hem en hij inspireert me. Sommige mensen zullen dat nooit inzien, omdat hij een jongen van One Direction is. Dat vind ik heel erg jammer.

Dit is misschien wel mijn favoriete nummer van Harry Styles. De tekst is super mooi en zijn stem. Wow. Ik ben echt heel erg verliefd op zijn stem. 

Ik wil jullie vragen om een keer naar dit nummer te luisteren. Doe desnoods je ogen dicht. Vergeet even dat het de jongen van One Direction is. Luister alleen naar dit nummer en vorm een oordeel over het nummer en over Harry Styles, de soloartiest.

Muziek van de Week:

Harry Styles – Sweet Creature

De kans is heel erg groot dat je iets opvalt aan de website. De website heeft namelijk een nieuw uiterlijk! Ik ben er persoonlijk heel erg blij mee. Het geeft toch net een andere look. Ik vond het toch wel weel een keer tijd worden voor verandering. Wat vinden jullie van de nieuwe look?

Ik wil ook even stilstaan bij het feit dat dit hoofdstuk 111 is. Ik vind toch wel even een mijlpaal. En ik vind 111 een leuk getal J. Ik ben echt heel erg dankbaar voor het feit dat ik elke week een blog mag schrijven voor jullie. Dank jullie wel voor de support!

Misschien is dit je niet zo 1,2,3 opgevallen: het kopje ‘stories’ is van de site afgehaald. Dat betekent ook dat ‘Opeens ben ik premier van Nederland’ ook niet meer op de site staat. Ik wil dat de site bekend staat om de blog. Ik wil eerst een goede bekendheid creëren voor mijn blog. Misschien dat ik in de toekomst wel weer het kopje ‘stories’ op de site zet. 

Het kan zijn dat je nog niet klaar was met ‘Opeens ben ik premier van Nederland’ en dat je de rest nog wil lezen. Als dit nou het geval is (of je wilt het hele verhaal nog een keer lezen), kan je contact me opnemen. Dan zal ik de hoofdstukken die je wil lezen, naar je mailen. 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.