Blog

Hoofdstuk 110

Hi Guys,

Vandaag wil ik het met jullie hebben over iets leuks. Iedereen wil de hele tijd blij zijn. Er is geen fijner gevoel dan blij zijn. Het liefst loop je je hele leven met een grote glimlach door het leven.  

Waar word ik nou echt vrolijk van? Waar kan je mij nou mee opvrolijken als ik een rot dag heb? 

In de ochtend kan je me bijna niet blijer maken met een kop koffie. Ik vind dat echt heerlijk. Het is niet zo dat ik mijn dag niet kan beginnen als ik mijn koffie niet heb gehad. Maar ik zeg geen ‘nee’ tegen koffie.

Ik zeg in het algemeen geen ‘nee’ tegen koffie hoor. Ik hou van koffie. Dan vooral van cappuccino’s. Ik hou ervan. Maar sinds een paar maanden heb ik een nieuwe verslaving: ijskoffie. 

Wij hebben thuis een Nespresso apparaat en daar kan je late machiato’s, cappuccino’s en gewone espresso’s mee maken. Deze zomer hadden ze ook cupjes waar je ijskoffie mee kon maken. Dat hadden ze geweten. Ik kan echt niet meer zonder. Dankjewel Nespresso. 

Met (ijs)koffie kan je me zeker heel erg gelukkig maken.

Eten. Ik hou van eten. Wie houdt er nou niet van eten? Het maakt me niet echt uit wat ik eet. Ik hou echt van zoveel verschillend eten. Gezond of ongezond, het maakt me echt niets uit. Soms kan eten me echt heel erg gelukkig maken. Als ik ergens trek in heb en als we het dan gaan eten. Ik kan ook heel erg uitkijken naar eten.

Chocola bijvoorbeeld. Daar heb ik echt altijd trek in. Maakt niet uit wanneer je aankomt met chocola. Als je me echt blij wil maken dan moet je me chocola geven. Of het nou een reep chocola is of een brownie of een cakeje of een taart of een muffin of…. Als er maar chocola inzit is het goed. 

Ik kan ook zo gelukkig worden van een avondje tv kijken. Of het nou een serie, een film of een tv programma is. Ik kan daar echt heel erg blij van worden. Een avondje voor de tv (met chocola J)  zitten met een dekentje en een kopje thee. Heerlijk.

Over thee gesproken. Daar kan je me ook zo gelukkig mee maken. Een lekker kopje thee. In Kroatië hebben we een paar theetjes gekocht. In Nederland hadden we namelijk al een keer een thee ei gekocht, maar we hadden nog geen pure thee (wel theezakjes, maar voor een thee ei heb je pure thee nodig). Nu kan ik dat thee ei dus wel gebruiken. We hebben zelfs een speciale lepel en nog een thee ei in de vorm van een hartje gekocht. Ik geniet nu veel meer van mijn thee. Je hebt het gevoel dat je het nu echt zelf maakt. De thee smaakt ook echt veel lekkerder. 

Als je een thee liefhebber bent, is dit echt een aanrader. Zo’n thee ei is niet zo duur. We hebben het ei bij de action gekocht, de lepel bij en Aziatisch winkeltje in de Markthallen (Rotterdam) en dat hartje hebben we bij de HEMA gekocht. En losse thee kan je op veel verschillende plekken kopen. Ik weet niet precies waar, maar daar kom ik nog wel achter. Ik weet in ieder geval wel dat we in Leiden een speciaal zaakje hebben. Daar ga ik binnenkort even kijken. Je hebt echt veel smaken. Voor ieder wat wils.

De laatste tijd pest je me ook niet met het maken van puzzels. Dan bedoel ik geen puzzels met 100 of 1000 stukjes (of hoeveel je er ook hebt), maar ik heb het over puzzelboekjes. Geef me een puzzelboekje en ik ben gelukkig.

Vroeger had mijn oma altijd van die woordzoeker boekjes. Nou ja boekjes, het was een heel groot en dik boek met allemaal woordzoekers. Zo af en toe maakte ik ook wel eens een woordzoeker en ik vond het geweldig. Daarna ging ik bij de kiosk een kinderpuzzelboekje kopen (van Sanders Puzzels volgens mij). Ik heb daar echt veel puzzels van gemaakt. Het waren vooral varia boekjes (dus allerlei puzzels). Later stapte ik over naar de volwassen puzzels. 

Ik had het al een hele tijd niet meer gedaan. Tot mijn moeder voor de vakantie thuiskwam met een puzzelboekje (die kreeg ze ergens gratis) en toen kwam de verslaving weer naar boven. Ik heb nu 3 Varia puzzelboekjes:  1 beneden, 1 boven en die ander heb ik als reserve. Echt ik hou ervan. Ik heb boekjes van Sanders Puzzels en Denksport.

Ik kreeg laatst wel een uitnodiging voor de 65+ beurs, omdat ik Sanders Puzzelboekjes volg op facebook………   

Liefde. Ik hou van de liefde. Liefde in de vorm van muziek of films. Het maakt me echt niet uit. Maar niets gaat boven de liefde die je krijgt van je vrienden/familie. Zodra ik bij hun ben, kan je me niet gelukkiger maken. Ik hou ervan als ik omringd ben door de mensen van wie ik het meeste hou.

Deze komt niet als een verrassing. Maar als je me echt heel erg gelukkig wil maken dan moet je muziek aanzetten. Zet muziek aan en ik ben vrolijk. Of het moet muziek zijn van artiesten die ik niet zo heel erg leuk vind. Dan heeft het een averechtse werking. 

De laatste tijd ben ik allerlei nieuwe muziek aan het ontdekken. Ik heb een afspeellijst op spotify gemaakt waar ik allerlei nieuwe muziek inzet. Ik voeg het hele oeuvre toe van artiesten (bijvoorbeeld George Michael, P!NK) of ik zet hun laatste album in de  lijst. Als ik het dan leuk vind, ga ik de volgende keer de rest er ook bijzetten. Op deze manier is studeren heel erg leuk (: .

Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld Jeangu Mecrooy ontdekt. Ik hoorde hem deze week langskomen bij ‘De Wereld Draait Door’ en ik vond zijn stemgeluid zo fijn dat ik hem op ging zoeken op Spotify. Ik kan zijn muziek echt aanraden.

Ik werd deze week ook geraakt door het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis. Ze heeft een Nederlands album gemaakt waar ze allerlei pareltjes op heeft gezet. Dat in combinatie met haar stem. I love it.

Muziek van de week.

Zodra ik deze vrouw zie/hoor, word ik vrolijk. Het maakt niet uit wat ze doet. Deze vrouw kan mijn dag helemaal maken. 

Deze vrouw kreeg opeens veel aandacht nadat ze dit nummer had gezongen. Opeens zagen mensen in Amerika dat ze de beste zangeres is. Misschien is dit nummer wel haar weg naar internationaal succes. Ik hoop het echt voor haar.

Ik hoop vooral dat deze vrouw mij nog heel lang op mag vrolijken. Als ik een rot dag heb, zet ik haar muziek op en ik kan er weer tegenaan.

Muziek van de Week:

Glennis Grace – Run To You

Waarom deel ik nou mijn geluksmomentjes met jullie? Waarom besteed ik nou een hele blog aan dingen die me gelukkig maken? Dat mag je je best afvragen. Zal ik maar antwoord geven dan.

Ik besteed een hele blog aan mijn geluksmomentjes omdat ik het belangrijk vind dat iedereen gelukkig is. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Het hoeven niet de grootste dingen te zijn. Het kunnen de kleinste dingen zijn. 

Misschien word jij wel heel erg gelukkig van de eerste zonnestralen of juist van de eerst sneeuwvlokken. Of jij vind niets fijner dan wanneer je hond op je afrent als je thuiskomt. Of wanneer je voor het eerst haring kan eten of pepernoten of….

Wat je ook gelukkig, zorg er voor dat je er tijd voor maakt. Gun jezelf geluksmomentjes. Neem de tijd voor een lekker kopje thee of voor het luisteren naar (nieuwe) muziek.

Zoek dingen die je gelukkig maken en geniet ervan. Iedereen wil blij zijn. Iedereen wil gelukkig zijn. Laat je verrassen en zorg ervoor dat je elke dag tijd maakt voor een geluksmomentje. 

Waar word jij nou echt heel erg gelukkig van? Laat het me weten. Ik word weer heel erg gelukkig als ik jullie reacties lees.

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.