Blog

Hoofdstuk 109

Hi Guys,

Zoals jullie misschien al weten, ben ik sinds twee weken weer een student. Ik studeer Sociaal Werk aan de Hogeschool in Leiden. Na een half jaar geen school, is het nu weer tijd om naar school te gaan. Ik kan je vertellen dat het niet later had moeten beginnen, want ik werd langzaam echt gek van het thuiszitten. Maar dat is een ander verhaal. 

Toch voelt het een beetje alsof ik een tweede kans heb gekregen. Mijn eerste studie was niet wat ik wilde (Je stopt ook niet voor niets na 5 maanden). Omdat ik wat slechte ervaringen heb met studeren (als in dat ik de opleiding niet leuk vond), was ik toch wel heel erg gespannen. Is dit wel echt wat ik wil? Ga ik deze studie leuk vinden? Is mijn klas leuk? Hoe is de sfeer? Als die vragen die je hebt als je ergens gaat beginnen, had ik nu wel 2x zo erg. Wat nou als dit hetzelfde gaat aflopen als in Utrecht?

Vanaf het moment dat ik mijn klas en mijn Studiebegeleider zag, waren al mijn zorgen weg. Het voelde allemaal heel goed. Toen ik mijn boeken ging bekijken, gingen die gevoelens nog verder weg. Ik kreeg steeds meer het idee dat ik deze keer wel de goede keuze heb gemaakt. Maar ja hoe zeker kan je dat na 1 dag zeggen?

Ik heb nu 2 weken achter de rug zitten en ik voel me op me plek. Ik durf nu wel zeker te zeggen dat ik nu doe wat ik het leukst vind. Ik merk dat ik oprecht heel erg enthousiast ben over de opleiding. Ik wil meer leren en kan er met veel enthousiasme over vertellen. Ik kom ook elke keer heel opgewekt thuis. Dat is een heel verschil en dat is een heel erg fijn verschil J. Ik heb echt zin om naar school te gaan. 

Weet je waar ik het ook aan merk dat ik het naar m’n zin heb? 

Ik wil leren. Zodra ik thuis ben, wil ik gaan werken aan school. Zodra ik een vrije dag of een vrij moment heb, wil ik samenvattingen maken. Voorbereidingen voor mijn tentamens. Ik ben weer leergierig. Ik heb de wil weer gevonden om te leren. Het heeft zichzelf even een tijdje verstopt, maar het is weer terug. Dat is een heel fijn gevoel.

Ik heb school altijd leuk gevonden. School heb ik nooit vervelend gevonden. Ik ging altijd al met plezier naar school. Dat betekent niet dat ik nooit vind dat ik veel moet doen hoor. Ik zeg ook wel eens dat het veel werk is of dat we het druk hebben. Wees maar niet bang. Ik denk dat iedereen dat wel doet (ik hoop het tenminste).

Als ik iets leuk vind dan wil ik er van alles over weten. Ik vind het leuk om te leren en ik ga er dan ook vol voor. 

Ik ben best een brave scholier geweest. Ik deed altijd mijn huiswerk, ik leerde (ruim) van tevoren voor mijn proefwerken, ik had altijd mijn boeken, ik lette (bijna) altijd op in de les, ik ben er nooit uitgestuurd geweest en ik kwam nooit te laat. Best saai toch? Ik moest 1x nablijven omdat ik mijn boekje was vergeten en ik heb 1x strafwerk moeten maken, omdat ik niet al mijn huiswerk had gemaakt. Dus helemaal clean ben ik ook weer niet ?.

Ik vind mijn opleiding heel erg belangrijk. Ik wil voor een beroep leren. Ik wil later kunnen doen wat ik leuk vind en daar hoort nou eenmaal een opleiding bij. Als je een opleiding doet in iets wat je leuk vind, dan is het niet heel erg om naar school te gaan. Of zie ik het nu verkeerd? 

Deze twee afgelopen weken heb ik het gevoel dat ik echt aan het studeren ben. Je moet je voorbereiden op een les (door een hoofdstuk te lezen of samen te vatten) en zo af en toe moet je een paar opdrachten maken. In de les wordt er verteld over het feit wat je hebt doorgelezen. Dat is wat ik me had voorgesteld bij studeren. Ik vind het een hele fijne manier van leren. Je krijgt van school genoeg vrije uren. Je hoeft dan wel niet naar school, maar die uren (in mijn geval 2 dagen) kan je (zou je moeten) gebruiken voor zelfstudie. 

Ik heb het heel erg naar mijn zin op school. Ik merk dat aan zo verschrikkelijk veel dingen. Ik werk met plezier aan school, ik ben vrolijk, ik heb er zin in en ik ben enthousiast. 

Ik merk vooral dat ik hard wil werken. Ik vind het nooit erg om hard te werken, maar ik ben het een tijdje kwijt geweest. Nu heb ik weer zin om hard te werken. Ik pak uit mezelf een boek en ik ga samenvattingen maken. Ik ga mijn lessen voorbereiden. Ik vind school echt heel belangrijk. Ik ben dan ook iemand die zegt: ‘sorry ik kan niet, ik moet aan school werken.’

Het is niet zo dat ik mijn hele sociale leven op zal geven. Soms heb je gewoon ontspanning nodig en je moet niet 24/7 met school bezig zijn. Dat zou niet goed zijn. Iedereen heeft ontspanning nodig. Maar er gaat echt wel eens voorkomen dat ik iets niet kan doen vanwege school. Dat zal ik dan ook niet heel erg vinden. Soms gaat school gewoon voor. Uiteindelijk doe je het voor jezelf. Je doet de opleiding niet voor niets. Jij wil uiteindelijk een diploma halen.

Muziek van de week.

Tijdens de vakantie heb ik allerlei nieuwe muziek op mijn MP3 gezet. Ik heb alle albums van Hozier, James Bay, Demi Lovato, Beyoncé, Chef’Special en Us The Duo en alle muziek van STAR en nog meer Michael Jackson op mijn MP3 gezet. Ik kan je vertellen dat ik heel erg geïnspireerd ben geraakt door al die muziek.

Toch viel 1 nummer me deze week pas echt op. Ik weet zeker dat ik dit nummer tijdens de vakantie ook wel heb gehoord, maar ik heb zo veel nieuwe muziek gehoord J.

Toen ik woensdagavond naar huis fietste, hoorde ik dit nummer. Ik werd gelijk gepakt door het nummer. Het is een hele aanstekelijke melodie en deze man is een hele goede artiest. Toen ik thuiskwam, zocht ik het nummer op en sindsdien is het één van mijn favoriete nummers. 

De live versie vind ik het beste. Deze man kan dat. Hij is zo’n goede artiest. Live is hij net zo goed als op de CD. En dat hoor je tegenwoordig niet meer zo vaak.

Muziek van de Week:

James Bay – Colide

Ik heb het gevoel dat ik een tweede kans heb gekregen. Een kans die (tot nu toe) heel erg goed uitpakt. Ik merk ook weer dat de oude Clannad terug aan het komen is. De vrolijke, positieve, enthousiaste, leergierige en hard werkende Clannad is weer terug aan het komen. Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat echt de goede kant op. Ik ben nu op mijn plek.

Clannad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.