Blog

Hoofdstuk 108

Hi Guys,

Misschien kijk je helemaal niet naar de titel van het hoofdstuk. Nu waarschijnlijk wel omdat ik het zeg ?.

Dit is hoofdstuk 108. Dit is de 108stekeer dat ik een blog schrijf. Misschien denk je: ‘’Nou leuk. Volgende week schrijf je 109 en daarna 110.’’ Dat is ook wel zo. Anders kan ik wel elke week gaan zeggen welk hoofdstuk het is. Maar toch wil ik het er met jullie vandaag over gaan hebben.

Ik ga jullie niet vertellen dat ik het raar en onwerkelijk vind dat ik op dit moment bezig ben met blog nummer 108. Ik wil het met jullie over de kwaliteit van mijn blogs.

Ik streef er naar om elke week een blog van hele goede kwaliteit te schrijven. Voor mij betekent dat de blog een leuk/interessant onderwerp heeft, een mooi verhaal vertelt, lekker weg te lezen is en dat het een persoonlijk verhaal is. Daar streef ik elke week naar. De ene keer lukt het beter dan de andere keer.

Op de ene blog ben ik heel trots en op de andere blog ben ik iets minder trots. Het heeft er heel erg mee te maken of ik wel genoeg over het onderwerp weet te vertellen. Er zijn onderwerpen waarbij ik in 1x een hele blog over weet te schrijven, maar er zijn ook onderwerpen waar ik met veel moeite een hele blog over weet te schrijven. Toch zijn het allemaal onderwerpen waar ik graag over wil schrijven.

Ik zag een keer op social media dat een blogger een heel plan had geschreven voor één van haar blogs. Ze had helemaal uitgestippeld wanneer ze wat ging vertellen. In alinea 1 zou ze dit vertellen en in alinea 2 dat etc. 

Ik was daar best jaloers op. Ik kan dat niet. Toen ik journalistiek studeerde, heb ik dat ook geleerd. Ik leerde een plan te maken voor een artikel. In alinea 1 moest ik iets vertellen, in alinea 2 iets anders etc. Het moest natuurlijk wel allemaal te maken hebben met hetzelfde onderwerp J.

Ik maakte dan dat plan. Dat was geen probleem. Ik had zo dat plan gemaakt. Maar dan moet je het nog uitvoeren. Dat was iets moeilijker. Ik hield me namelijk nooit aan het plan. Tijdens het schrijven kwamen er wel andere dingen in me op. Dingen die niet op dat plan kwamen. Uiteindelijk had ik een artikel waar van alles instond. Dingen die op het plan stonden, maar ook andere dingen. 

Ik heb wel vooruitgang geboekt in mijn blogs als het gaat om plannen maken. Ik heb op mijn deur ruimte gemaakt voor post-its. Elke keer als ik een idee heb voor een blog, schrijf ik dat op een post-it en dan plak ik dat op mijn deur. Dat heb ik ook gedaan voor de ‘Muziek van de Week’. Alleen hou ik me daar (bijna) nooit aan ?.

Ik schreef al langer in een schriftje per hoofdstuk wat ik ongeveer wil vertellen in een blog. Voor de kantlijn schrijf ik dan de volgorde (wanneer ga ik wat vertellen). Maar 9 van de 10 keer kom ik niet aan dat lijstje. Ik vertel vaak veel meer dan dat ik had gepland.

(Het vertellen over de post-its en het schriftje stond bijvoorbeeld niet in mijn lijstje. Geloof je me niet? Kijk dan maar in mijn Snapchat verhaal of in mijn Instagramstories.) 

Ik weet denk wel hoe het komt. Ik doe namelijk heel veel dingen uit een impuls. Ik heb een idee en zonder goede uitwerking, ga ik aan de slag. Mijn hele blog is een voorgekomen uit een impuls. 

Maar ook het idee van ‘Opeens ben ik premier van Nederland’ is een impuls geweest. Ik had het idee van dit verhaal in mijn hoofd. Ik dacht: laat ik het met mijn volgers delen. Ik zie wel wat het doet. 

Ook voor dat verhaal had ik allemaal post-its gemaakt. Ik had de karakters opgeschreven (met eigenschappen) en ik had het verloop van het verhaal opgeschreven. Alleen heb ik een heel ander verhaal opgeschreven. Als je het verhaal hebt gelezen en daarna de post-its zou bekijken, denk je dat het over een heel ander verhaal gaat. 

Heb ik een goed verhaal geschreven? Dat weet ik niet. Ik ben er niet heel erg zeker van. Ik vond het soms best eng om een nieuw hoofdstuk online te zetten. Vooral omdat ik er niet heel erg trots op was. Het was de eerste keer dat ik één van mijn verhalen met de wereld deelde. 

Laat me alsjeblieft weten wat je van ‘Opeens ben ik premier van Nederland’ vond. Wees alsjeblieft eerlijk. Als je het helemaal niks vond, mag je dat ook zeggen. 

Heb je het verhaal nog niet gelezen? Dan kan dat hier. 

Ik ben niet goed in het maken van een planning. Vooral als het gaat om een tijdsplanning. Neem nou bijvoorbeeld vandaag:

Ik wilde om 10:30 beginnen met een het schrijven van een blog. Ik had om 09:20 mijn wekker gezet. Zo had ik nog voldoende tijd om te douchen, te ontbijten en wakker te worden (niet in die volgorde..). Uiteindelijk stapte ik pas om 10:15 onder de douche, was ik om 11:10 beneden (nee ik heb niet 55 minuten gedoucht.) en was ik om 11:30 aan het ontbijten. Toen wilde ik om 12:00 beginnen met het schrijven van mijn blog, maar je raad het al, dat lukte niet. Uiteindelijk ben ik om 12:30 begonnen met mijn blog. 

Tijdsplanning is niet mijn ding. Ik kan wel goed plannen met wat ik op een dag wil doen, maar ik moet er geen tijden bijzetten. Als ik dat doe, weet ik zeker dat ik me niet aan mijn planning ga houden. Alles komt op die dag wel af, maar niet op de tijd die ik in mijn hoofd had.

Kijkt even of ze alles al van het lijstje heeft genoemd.

Nee even zonder dollen. Ik doe mijn best om elke week iets nieuws te vertellen. Elke week wil ik met iets origineels komen. Ik wil niet elke week hetzelfde vertellen. Sommige onderwerpen pakken beter. Ik merk dat ik meer lezers heb als ik over mijn beperking vertel, maar om daar nou elke week iets over te vertellen. Dat zie ik niet zo zitten. 

Hebben jullie nog ideeën voor een nieuwe blog? Als je die hebt dan mag je die altijd naar me doorsturen. Misschien help jij me wel aan een hele leuke nieuwe blog. Wie weet J.

Oh nu moet ik gaan bedenken wat de ‘Muziek van de Week’ gaat worden. Komt goed ☺️.

Muziek van de Week:

Deze week heb ik gekozen voor een nummer die me deze week omver blies. Eigenlijk komt het door mijn tante. Ze stuurde een filmpje en in dit filmpje hoorde je dit nummer. Ik werd toen omver geblazen. 

Deze zangeres is (ondanks al haar hits) heel erg onderschat. Mensen lijken zich nog niet altijd te realiseren hoe goed ze is. Niet alleen in de studio. Live is ze minstens zo goed. Deze vrouw is een artiest. Iemand die de grootste podia verdiend. 

Muziek van de Week:

P!NK – Perfect (Live Acoustic) 

Ik sta altijd achter mijn blogs. Ik ben het altijd eens met wat ik wil vertellen. Bij de sommige blogs vind ik dat ik die boodschap veel beter over had kunnen brengen. Als ik kijk naar hoofdstuk 1 t/m 59 dan zijn er heel veel blogs waar ik niet tevreden over ben. Die blogs waren kwalitatief gewoon niet zo goed (vind ik). Ik ben niet heel trots op die blogs.

Als ik kijk naar hoofdstuk 60 t/m 108 dan zijn er een stuk minder blogs waar ik niet trots op ben. Het komt omdat ik nu een duidelijker plan heb voor mijn blogs. Ik weet waar ik het over wil hebben en ik hou mijn blogs bij 1 onderwerp. Dat scheelt.

Ik post geen blogs waar ik niet achter sta. Maar sommige blogs had ik gewoon anders willen schrijven. 

Er zullen altijd wel fouten in mijn blogs zitten. Er kan weleens een spelfout/grammaticafout inzitten. Ik ben niet de allerbeste in taal. Ik probeer altijd alle foute eruit te halen, maar dat lukt nooit helemaal.  Ik hoop dat jullie me vergeven. Ik ben niet perfect en dat zal ik nooit worden. 

Hebben jullie een favoriete blog of een favoriet onderwerp? Laat het me weten. Laat het achter in de reacties. 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.