Blog

Hoofdstuk 105

Hi Guys,

De laatste dag waar ik het vorige week over had, is geweest. We hebben alle spullen ingepakt, het huis opgeruimd en we zijn de auto ingestapt. Nog 1x die verschrikkelijke autorit. Het is allemaal achter de rug. Gistermiddag kwamen we aan. Deze keer niet in een heerlijk Kroatië, maar in een koud Nederland. We zijn weer thuis. De vakantie van 2017 zit erop. 

Ik kijk met een hele grote glimlach terug op deze vakantie. Ik ben voor de derde keer op vakantie gegaan in het buitenland. Al was het de eerste keer dat ik in het buitenland op zomervakantie ging. Het was voor iedereen de eerste keer dat we in Kroatië waren. Ik wou dat ik al veel eerder naar Kroatië was gegaan. Wat is het een prachtig land!  

Ons vakantiehuisje stond op een berg. Dus elke keer als we ergens naartoe wilden, moesten we van een berg af. Dat leverden de mooiste ritjes op. We zaten aan de kust dus we hebben allerlei andere kustplaatsjes bezocht. 

Mijn twee favoriete plaatsjes waren Fazana en Rovinj. 

Fazana is gewoon een heel erg gezellig plaatsje. Je kan heerlijk eten en er is een geweldige cocktailbar ?

Rovinj is een hele mooie stad. Je kan er heerlijk winkelen. Maar het is vooral heel erg mooi en heel gezellig. 

Naast het feit dat er allemaal leuke stadjes waren, was het huisje waar we zaten ook niet verkeerd. Het was een mooi huis. We hadden een heerlijk zwembad. Alles wat je nodig had, was er. Daar kon ik me ook prima vermaken. 

Voordat je op vakantie gaat, bedenk je voor jezelf wat je ongeveer wil gaan doen. Dan heb je een beetje in hoofd wat je wil gaan doen. Het is niet zo dat ik een heel draaiboek heb ofzo hoor. Ik hou er alleen wel rekening mee met het inpakken. Ik zorg ervoor dat ik de spullen meeneem, die ik nodig heb om mijn ‘lijstje’ af te werken.

Ik kom alleen altijd tot de conclusie dat ik mijn ‘lijstje’ nooit afwerk. Als ik 1 ding af kan strepen, is het al heel wat. 

Zo ook dit jaar weer. Ik had weer zo’n lijstje gemaakt en ik had de spullen erbij gezocht. Maar ik heb bijna niks uit mijn tas gebruikt. Ik heb 2 boeken gepakt en dat is het. 

Ohja en van die 2 boeken, heb ik er maar 1 uit kunnen lezen. 

Heeft het dan te maken met wat ik in hoofdstuk 104 heb verteld? Gun ik mezelf er dan geen tijd voor? Het blijft een raar iets, maar elk jaar heb ik het weer. Misschien moet ik dan maar gewoon stoppen met het maken van die lijstjes. 

Naast het feit dat ik mijn lijstje niet af heb kunnen werken, heb ik echt een geweldige vakantie gehad. Ik heb zo veel mooie dingen meegemaakt. Dingen die ik niet eens op het lijstje had kunnen zetten.

Ik heb de mooiste plekjes gezien. Ik heb heel veel mooie herinneringen gemaakt. Ik heb heel erg veel gelachen en ik ben lekker tot rust gekomen. Mijn vakanties hebben altijd één motto: alles mag, niets moet. Ik kan je vertellen dat er geen beter motto is voor een vakantie.

Nieuwe mensen leren kennen, is altijd leuk. Vooral op vakantie is het leuk. Als je op vakantie bent, lijkt alles en iedereen een stuk leuker. Iedereen is vrolijker en de stomste dingen zijn opeens niet zo heel stom meer. 

Het kan die ene leuke vrouw/man zijn achter een kraampje. De vrolijke mevrouw in een winkeltje waar je even een kort praatje mee maakt of de vrolijke ober. Of een ober die opeens ‘houdoe’ tegen je zegt. Het zijn juist die mensen die even een smile op je gezicht toveren. 

Maar heel af en toe kom je iemand tegen waar je gewoon vrolijk van word. Als je alleen al aan diegene denkt, word je al vrolijk. Normaal praat je zo over je geliefde, maar in dit geval niet.

Ik heb het over een ober van een restaurant in Fazana. Arijana heet ze. Al vanaf het eerste moment merkte we dat het heel erg klikte. Ze was super vrolijk (niet nep vrolijk). Ze stelde zich al voor als Ariana Grande ☺. Na de eerste keer dat we daar gegeten hadden, moesten we van haar nog een keer terugkomen. Dat waren we wel al van plan. Al was het alleen al voor Arjiana. 

Elke keer als we naar Fazana gingen (en dat was best wel regelmatig, denk 3 of 4x), werden we enthousiast begroet door Arjiana. Elke keer vroeg ze wanneer we weer bij haar kwamen eten. 

We besloten dat op de laatste avond te doen. Nog 1x langs bij Arjiana. Toen ze ons zag, was ze zo blij. We werden heel liefdevol ontvangen. Ik kreeg een dikke knuffel van haar. Ze zei dat ze wel even een tafeltje voor ons zou regelen. Dat terwijl het hele restaurant stampvol zat. Als we over ongeveer 5 minuutjes terug zouden komen, hadden we een tafeltje. We gingen nog even het stadje rond en daarna keerden we terug naar Arjiana.

Uiteindelijk zaten we aan hetzelfde tafeltje als de eerste keer. We werden nog vrolijker geholpen dan de vorige keer. Ze was zo ontzettend blij. Vooral toen ze hoorde dat ik ‘haar wijn’ wilde. 

Het was de Bomba. Het was rode wijn met cola. Zij dronk dat altijd. De eerste keer had  mijn buurvrouw dat gedronken en toen ik dat proefde, vond ik het zo lekker. Dus ik bestelde het nu. Ze wist niet wat ze hoorde. 

Nadat we nog een drankje van haar hadden gekregen (die echt heel erg lekker was ☺), volgde het afscheid. Ze was zichtbaar aangeslagen. Ze vond het echt moeilijk. Iedereen kreeg een dikke knuffel en ze zei tegen iedereen iets. Tegen mij zei ze: ‘’You are so beautiful. I wish you all the best!’’

Elke keer als ik aan Kroatië denk, denk ik aan Arjiana. Wat een schitterend mens. Alleen maar liefde voor Arjiana! Hopelijk tot een volgende keer!

Ik zit mijn blog weer te schrijven in mijn kamer. Ik ben weer thuis. Ik ben weer in de straat. Ik ben weer bij mijn katten. Ik had nog wel even in Kroatië willen blijven (al was het alleen maar voor het weer ☺). Maar ik ook wel weer heel erg blij dat ik weer thuis ben en dat ik vannacht in mijn eigen bedje heb kunnen slapen. 

Vakantie is geweldig, maar thuiskomen is misschien nog wel het leukste.

Het ‘gewone’ leven gaat weer gebeuren en ik sta aan de vooravond van een nieuw avontuur. Een avontuur waar ik al een hele tijd op zit te wachten. Morgen gaat het eindelijk beginnen en ik kan niet wachten ☺

Muziek van de week.  

Ik kan niet heel erg goed uitleggen wat het is, maar de afgelopen dagen heb ik de hele tijd dit nummer in mijn hoofd. Toen van de week naar het nummer luisterde, werd ik opeens zo geraakt door het nummer. Ik weet niet goed waar het vandaan komt. 

Misschien komt het wel doordat ik in Kroatië een kaarsje heb aangestoken in een kerk. Ik weet het anders ook niet.

Eerlijk is eerlijk: het is gewoon een heel erg mooi nummer.

Muziek van de Week:

Brace – Ave Maria

In de vakantie heb ik iets gedaan wat ik altijd al heb willen doen: ik heb een kaarsje aangestoken in een kerk. 

Ik vind zoiets heel erg mooi en speciaal. Ik heb verder niets met het geloof, maar zoiets vind ik heel erg mooi. 

Verder heb ik in Kroatië een tattoo laten zetten:

Okay, wees maar niet bang. Het is geen echte tattoo. Het is een echte henna tattoo. Over ongeveer een maandje is het weer weg.

Maar ik schuif niet onder stoelen of banken dat ik wel een echte tattoo zou willen. Ik heb een liefde voor tattoos ontwikkeld. Ik heb het altijd een beetje weten te onderdrukken met mijn piercings, maar daar gaat verandering in komen ? 

Mijn liefde voor Ink Master helpt ook niet echt ☺. Ik volg een aantal tattoo artists op Instagram en die zouden zo een tattoo bij me mogen zetten. 

Wil je ook betovert worden door hun kunnen? Neem dan eens een kijkje op de Instagram accounts van Ryan Ashley, Anthony en Jimi May. (op eigen risico ☺)

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.