Blog

Hoofdstuk 104

Hi Guys,

Wat doe je als je op vakantie bent? Je ligt aan het zwembad, je gaat shoppen, je gaat barbecueën (het liefst zo vaak mogelijk ), nieuwe plekken ontdekken en natuurlijk heel veel mooie herinneringen maken. Dat zijn de dingen die je allemaal op vakantie doet. Al is het allerlaatste natuurlijk het belangrijkste.

Vakantie is iets waar je het hele jaar naar uitkijkt. Het begint al met het bepalen waar je naartoe gaat. Blijf je in eigen land of ga je naar het buitenland? Wanneer ga je weg? Hoeveel weken/dagen ga je? Ga je alleen, met vrienden of met familie? Allemaal dingen die je moet weten. Daarna ga je boeken. Na het boeken, is het wachten. Eerst nog het hele jaar naar werk/school. 

Het is eindelijk zover: vakantie. Het eerste deel van het land heeft vakantie. Langzamerhand heeft heel Nederland vakantie. Maar het belangrijkste is: jij hebt vakantie. De vakantie staat voor de deur (letterlijk als er een caravan voor de deur staat). Jullie gaan bijna weg. Daar ga je dan: op naar je vakantiebestemming. 

Je vakantie begint al tijdens de reis. Hoe langer de reis duurt, hoe meer zin je hebt in de vakantie. Hoe langer de reis duurt, hoe meer je een hekel krijgt aan je vervoersmiddel. 

Als je uiteindelijk op je bestemming bent, is dat allemaal allang weer vergeten.

Daar ben je dan. Je bent op je bestemming aangekomen. De vakantie kan beginnen. De eerste dag doe je nog niet zo heel veel. Je komt bij van de reis, je bedenkt wat je die avond gaat eten, je deelt de kamers in, je verkent je verblijf en je pakt de nodige dingen. Je doet de standaarddingetjes. De tassen pak je morgen wel uit. Nu eerst even bijkomen van de reis. 

De volgende dag ga je voor het eerst boodschappen doen in een vreemde omgeving. Het zijn de eerste dingen die je van je vakantiebestemming ziet. Als je naar het buitenland gaat, is het de eerste keer dat je ziet of het goedkoper is of juist niet. Naast het boodschappen doen doe je niet meer heel veel die dag.

Pas een dag later ga je echt een stadje in. Je gaat kijken of je een beetje leuk kan winkelen etc. Of je gaat bij aankomst in het dorpje gelijk naar de MacDonalds. Lekker lokaal ook ?

De volgende dag………

Nee wees maar niet bang. Ik ga niet de vakantie dag bij dag beschrijven. Voor iedereen is het natuurlijk anders. Dat snap ik ook wel. Ik wou deze blog gewoon een beetje leuk inleiden. Ik wil iets vertellen wat we tijdens deze heerlijke vakantie opgevallen is. 

Het boek kwam vorig jaar februari uit. Ik had het boek vrijwel gelijk in huis. Het heeft me dus bijna 1,5 jaar gekost om het boek uit te lezen. Het duurde echt niet zolang omdat ik het boek niet leuk vond. Het is juist een heel leuk boek. Ik las gewoon elke keer een stukje. Gister heb ik het boek dan eindelijk uit gekregen. Toen ik klaar was, wilde ik meer. Want het is echt een leuk boek.

Kunnen jullie het nog herinneringen dat ik het in hoofdstuk 96 had over een TED TALK? Over hun gebeurtenis is ook een boek geschreven. Dat boek heb ik in maart ontvangen. Maar ik had er nog geen bladzijde in gelezen. Niet omdat ik het boek niet wilde lezen. In tegendeel zelfs. Tot gister had ik het boek niet eens een keer opengedaan. 

Anders dan dat je nu misschien denkt, hou ik echt van lezen. Ik vind het echt heel erg leuk om te lezen. Geef me een goed boek en je hebt geen last van me. Maar hoe komt het dan dat ik zo lang heb gedaan over het boek van Simon Keizer en dat ik het boek van Thordis pas na een half jaar open heb gedaan?

Dat komt omdat ik mezelf geen tijd gun om te lezen. Hoe graag ik ook wil lezen, ik geeft mezelf geen tijd om te lezen. Het lukt me gewoon niet. Als ik op vakantie ben, geef ik mezelf die tijd wel. Ook pas na een week hoor J

Ik zit al bijna een week: ik ga morgen echt lezen. Elke dag zeg ik het tegen mezelf. Gister heb ik het dan eindelijk gedaan. 

Toen ik eenmaal zat te lezen, wilde ik ook niet meer stoppen. Ik ging van het ene boek gelijk over in het andere boek. Ik heb al eerder gezegd dat ik het echt heerlijk vind om te lezen.

Toen ik klein was, las ik elke avond een hoofdstuk van een boek. Ik mocht voor ik ging slapen altijd een hoofdstuk lezen. Daarna ging ik slapen. Als het echt heel spannend was, las ik stiekem nog een hoofdstuk (niet doorvertellen he). Ik las vroeger dus heel erg veel. 

Mijn liefde voor lezen begon dus al heel erg vroeg. Maar naarmate ik ouder werd, ging die liefde een beetje weg. De liefde is er nog steeds wel, maar ik lees niet meer zo heel erg veel. Alleen als het moet voor school. Dat vond ik dan ook nooit erg (of ik moest echt een heel stom boek lezen). Maar ik deed het omdat het moest. 

Ik heb me een paar maanden geleden voorgenomen om elke maand één boek te lezen. Ik kan je vertellen dat ik dat niet gered heb. Maar dat is misschien geen hele grote verassing. Ik was wel echt serieus en ik wilde het ook echt gaan doen. Daarom was ik ook weer begonnen in het boek van Simon. Maar na 2x lezen, was het alweer klaar. Het lukte me gewoon niet. Ik gunde me de tijd er gewoon niet voor.

Ik ben nog een week op vakantie. Dus ik heb nu nog een week de tijd. Een week om te lezen. Ga ik het boek van Thordis nog uitlezen? Ik hoop het echt. Ik ga mijn best doen. Houdt mijn Social Media maar in de gaten J.

Hebben jullie nog tips om ook thuis meer te gaan lezen? Want ik wil echt weer meer gaan lezen. Elke tip is welkom. 

Muziek van de week.

De ontdekking van deze vakantie (voor mij) is een boyband. Op youtube kreeg ik dit te zien bij ‘Aanbevolen voor jou’. Ik heb het een tijdje genegeerd, maar het bleef maar terugkomen. Afgelopen week besloot ik om het toch maar een keer te kijken. Ik wou dat ik het veel eerder had gedaan. Wat een stemmen. Wat zijn deze gasten goed! 

Na het kijken van het filmpje ging ik meer van ze kijken en ik werd een steeds grotere fan. 

Ik wil met jullie het ‘Aanbevolen voor jou’ filmpje delen. Ik hoop dat jullie ook zo erg omvergeblazen worden.

Muziek van de week:

Next Town Down – The Evolution Of Breakup Songs

Kroatië is een super mooi land. Ik ben hier nu een week en ik ben nu al verliefd op het land. Alle mensen zijn super aardig en het eten is heel erg lekker.

Ik heb hier voor het eerst een zonsondergang gezien. Dat was echt iets magisch.  

Op de laatste dag van de vakantie ga je alle spullen weer inpakken. Je springt nog 1x in het zwembad. Daarna ga je nog even ergens wat eten. Na het eten stap je de auto in met heel veel nieuwe ervaringen en herinneringen. Op naar huis. Nog 1x die verschrikkelijke rit. Als je thuis bent, heb je misschien nog eventjes vakantie. Maar voor je het weet ga je weer naar werk/school. Het klinkt misschien verschrikkelijk, maar stiekem heb je er ook wel weer zin in.

Maar daar gaan we nog even niet aan denken. Eerst nog een weekje in het heerlijke en mooie Kroatië.

☀Fijne Vakantie!☀

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.