Blog

Hoofdstuk 102

Hi Guys,

Hoe vaak heb jij tegen jezelf gezegd dat je iets niet kan? Of laten we iets positiever beginnen: hoe vaak heb jij iets uitgesteld? 

Ik weet zeker dat je dat minstens 1x hebt gedaan. Misschien doe je het wel regelmatig. Ik doe het wel. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik niet de enige ben. Eigenlijk is dat zonde. 

We voelen ons niet goed genoeg of we denken dat we het niet kunnen. De ergste gedachtes die je maar kan hebben, maar we hebben ze allemaal wel eens. 

Die gedachtes zorgen ervoor dat je het uitstelt of dat je het helemaal niet doet. Dat terwijl je het wel graag wil. Maar je hoofd houdt je tegen. 

Wat doe je dan? Geef je toe aan die gedachtes? Dat betekent dat je niet doet wat je altijd al heb willen doen. Als je dat doet dan zal ik me misschien wel afvragen of je het graag wil. 

Vecht je tegen je gedachtes? Ga je het toch proberen? Is je passie sterker dan je gedachtes. 

Ik kan inmiddels voor mezelf spreken dat mijn passie groter is dan mijn gedachtes. Ik loop al heel erg lang rond met het idee om iets te doen. Ik durfde het alleen nooit. Ik was bang dat het me niet zal lukken. Ben ik wel goed genoeg? Kan ik dit wel? Toch heb ik het geprobeerd en volgens mij ben ik wel aardig geslaagd. Ik bleek het nog leuker te vinden dan dat ik al dacht ☺️.

‘Just Do It’. Het is een beetje mijn motto geworden. Het heeft me al best veel gebracht. Door dat ene zinnetje ben ik nu een blog (nummer 102 alweer) aan het schrijven. Zonder een concreet plan te hebben, ben ik gewoon begonnen met mijn blog. Ik wist niet hoe ik het aan ging pakken, maar ik deed het gewoon. Zonder er al te veel over na te denken. Maar kijk even waar ik nu ben. ?

‘Opeens ben ik premier van Nederland’ is ook een voorbeeld van dat ene zinnetje. Ik liep met het idee rond en ik dacht: why not? Dus ik schreef het op en verder zie ik wel. 

Zelfs deze blog is een ‘Just Do It’. Van te voren weet ik niet precies wat ik op ga schrijven. Ik weet natuurlijk wel mijn onderwerp, maar meer weet ik niet. Het komt wel. Ik doe het maar gewoon. Komt het niet? Dan wacht ik even en ga ik later weer verder. Soms komt het sneller dan de andere keer. Ik zie het wel. Uiteindelijk kom ik er wel. Dat gaat nu ook wel weer gebeuren hoor ☺️.

Wat wil ik hier nou mee zeggen? Ik wil zeggen dat je dingen soms gewoon moet doen. Als je iets echt graag wil, kan je geen excuses vinden. Is het eng? Ja het kan heel erg eng zijn. Kan je op je bek gaan? Ja dat kan ook. Maar je kan ook slagen. Je kan het niet in 1x goed doen. Je moet nog veel leren. Maar iedereen is begonnen als een amateur. Iedereen is vanaf 0 begonnen. Dus jij moet ook vanaf 0 beginnen. 

Soms moet je een risico nemen. Risico’s horen erbij. Als je nooit een risico neemt, is je leven maar saai. Soms moet je iets doet wat je nog nooit hebt gedaan. 

Het kan zo zijn dat je erachter komt dat je ergens heel erg goed in bent. Je kan zomaar een nieuwe passie vinden. Wil je dat aan je voorbij laten gaan?

Ik snap natuurlijk ook wel dat je niet alles zomaar kan doen. Maar er zijn genoeg dingen die wel kan doen. Het kan zijn dat je altijd al een keer een boek wil schrijven of je hebt altijd al een instrument willen bespelen. Het kan echt van alles zijn.  Het kan klein zijn of iets groots. Zolang het maar iets is wat jij graag wil doen. 

Bang om het niet goed te doen, jezelf niet goed genoeg vinden of niet in jezelf geloven. Ik heb er allemaal wel eens last van. Die gedachtes spoken wel eens door mijn hoofd. Iedereen heeft die gedachten. Ik weet dat ik mijn blog hier ook mee begon, maar ik hou ervan om er nog een keer op terug te komen.

Die gedachtes moeten we opzij zetten. Die stomme zinnetjes zorgen ervoor dat we niet doen wat we heel graag willen doen. Ze hebben het recht niet om je passie weg te nemen. Maar toch doen ze het wel eens. 

De kunst is om die vervelende gedachtes te verbannen. We mogen niet naar ze luisteren. We mogen de negatieve gedachtes rondom je passie niet winnen. Want die gedachtes weerhouden jou ervan om je goed te voelen. Ze weerhouden je ervan om te doen wat je het allerliefste doet. Je passie is iets wat je leuk vind om te doen, toch? Waarom laten we onze gedachtes dat dan verpesten? 

Weet je nog dat je als kind altijd van alles wilde? Je dacht alleen nooit na over het hoe je het moest doen en je dacht al helemaal niet aan het feit wat anderen daarvan vonden. Jij wilde het en je deed er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. 

Haal het kind in je naar boven. Ga doen wat je altijd al had willen doen, oefen je passie uit. Luister niet naar die negatieve gedachten. Denk niet aan wat anderen van je vinden.

Just Do It.

Muziek van de week.

Het is vandaag precies 6 jaar geleden dat Amy Winehouse overleed. Ik weet nog zo goed waar ik was toen ik het nieuws hoorde. Ik was op vakantie en toen ik RTL Boulevard zat te kijken, hadden ze het over een vrouw. Die vrouw bleek Amy Winehouse te zijn. Ze was overleden. Ik weet dat ik er heel erg van schrok. Maar verder wist ik niet heel erg goed wie het nou was. Pas later kwam ik erachter dat ze de vrouw van ‘Valerie’ was. Dat was vroeger één van mijn favoriete nummers. 

Ik respecteerde haar als artiest. Ik kwam erachter hoe goed ze eigenlijk was. Maar tegelijkertijd kwam ik er ook achter hoe een moeilijk leven ze heeft gehad. Want makkelijk had ze het zeker niet.

Ik denk dat dit mijn favoriete nummers is van Amy. Toen ik dit nummer hoorde, was ik eigenlijk gelijk verkocht. Hier hoorde ik de emotie in haar stem. Hier werd ik zo erg door geraakt. 

Muziek van de week:

Amy Winehouse – What It Is

Muziek is iets magisch. Na het overlijden van een artiest is de muziek vaak het enige wat nog overblijft. Door de muziek blijft een artiest altijd nog een beetje in leven. Maar het verhaal achter een artiest mag ook nooit vergeten worden. 

Gelukkig hebben we de muziek nog. 

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.