woensdag, mei 22, 2019
Music Albums

Dean Lewis – A Place we Knew

Dean Lewis had een hele grote hit met het nummer ‘Be Alright’. Het nummer was dan ook heel erg vaak te horen op de Nederlandse radiostations. Het kon dan ook bijna niet anders dat er snel een album zou volgen van Dean Lewis. Op 22 maart 2019 kwam het album ‘A Place we Knew’ uit, het debuutalbum van Dean Lewis.

Toen ik Dean Lewis voor het eerst op de radio hoorde, was ik meteen verkocht. Ik werd meteen zo geraakt door zijn teksten en door zijn stem. Ik was dan ook wel heel erg benieuwd wat hij nog meer kon doen. Of zou Dean Lewis weer zo’n eendagsvlieg worden?

‘A Place we Knew’ is het eerste album van Dean Lewis. Voor het eerst horen we een heel album van Dean Lewis. Op het album probeer Dean Lewis van alles uit: er staan zowel ballads op als wat meer up tempo nummers.

En alle nummers hebben twee dingen gemeen: de nummers worden gezongen door Dean Lewis en het zijn allemaal nummers met een hele mooie tekst.

Mijn favoriete nummers:

  • Half a man

Dit is één van de gevoelige nummers die Dean Lewis op het album heeft gezet. En dit is het nummer die mij het meest heeft geraakt.

In dit nummer vraagt Dean Lewis zich af hoe hij van iemand anders kan houden zonder dat hij van zichzelf houdt. 

Ik vind het echt een prachtig nummer.

But how am I supposed to love you when I don’t love who I am?
And how can I give you all of me when I’m only half a man?

Dean Lewis – Half a man
  • Don’t Hold Me

Ook dit is één van die gevoelige nummers die Dean Lewis op het album heeft gezet. Ook dit nummer raakt mij heel erg.

In dit nummer vraagt Dean Lewis aan zijn geliefde of zij hem wil verlaten, want hij is bang dat hij zijn geliefde veel pijn gaat doen. Hij wil zijn geliefde dus eigenlijk beschermen en daarvoor moet zij hem verlaten.

And the dark surrounds your heart and you’re in free-fall
Oh, you must let go of me
‘Cause if you keep me you will lose it all
So darling, darling please, please

Dean Lewis – Don’t hold on me
  • Time to Go

Dit is zo’n nummer die ik een hele dag in mijn hoofd heb zitten als ik er een keer naar heb geluisterd. Het nummer begint heel rustig, maar al snel komt er een beat in. Ik vind het een heerlijk nummer om naar te luisteren. En dat terwijl het eigenlijk helemaal geen vrolijk liedje is.

En ik vind dat je hier echt hoort dat Dean Lewis echt wel een goede artiest is. 

‘Cause I can’t get you out of my mind
‘Cause nothing is true, and no one is you
And nothing at all ever feels right

Dean Lewis – Time to Go
  • Chemicals

Elke keer als ik dit nummer hoor, moet ik een beetje aan Ed Sheeran denken. Ik vind dit nummer echt een Ed Sheeran vibe hebben en ik denk dat ik daarom dit nummer ook heel erg tof vind. Ik hou wel van deze sound.

Maar de tekst vind ik ook echt te gek!

We used to sit by the waterside
I’d kiss your cheek and say, “You’re mine”
But now I know it’s over

Dean Lewis – Chemicals

Dean Lewis heeft met ‘A Place we Knew’ een heel erg mooi album afgeleverd. Een nummer met nummers over het beëindigen van een relatie. Dat is wel echt het thema van dit album. Maar wat een lekker thema is dit als het wordt bezongen door zo’n te gekke artiest!

Wat mij betreft is Dean Lewis geen eendagsvlieg!

Ik hoop dat we nog heel veel van hem mogen horen.

Door: Clannad Moerings

Koop/ stream het album ‘A Place we Knew’ hier:

Bol.com

Spotify

iTunes 

Bron beginfoto: https://www.bol.com/nl/p/place-we-knew/9200000106561339/?suggestionType=typedsearch&bltgh=pdbyDAjDQQuWOB9XWEtJdg.1.2.ProductImage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top