Live

3JS – Clubtour 2019, Gebr de Nobel Leiden

Op 7-11-2019 was ik aanwezig bij de clubtour van de 3JS. De 3JS kwamen namelijk naar de Gebr de Nobel in Leiden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er heel graag bij ben als de mannen in Leiden op komen treden. 1 ding is zeker: als je naar een optreden van de 3JS gaat dan heb je een topavond!

Deze keer waren er twee dingen veranderd:

  • Het was een clubtour

De 3JS deden hun eerste clubtour. Hiervoor ben ik eigenlijk elke keer naar een theatershow van de 3JS geweest. En een clubtour is toch iets anders.

  • Er is een nieuwe J.

Jan de Witte is eerder dit jaar uit de band gestapt. Hierdoor bleven Jan Dulles en Jaap Kwakman over. Maar gelukkig hadden de mannen al snel een nieuwe J: Robin Johannes Kuller. Zal hij net zo goed zijn als de andere twee J’s? 

Zouden deze twee veranderingen veel invloed hebben op de 3JS? Of zal het een avond worden die ik van de 3JS gewend ben?

Ik moet wel zeggen dat ik echt heel erg benieuwd was naar de nieuwe J in de band. Maar eigenlijk voelde het vanaf de eerste noot goed. Vanaf de allereerste noot leek het alsof Robin er al jaren bijzat. Wat een toffe gast is dat zeg! En wat een muzikaliteit! Het is zeker een aanwinst voor de band!

Ik hoop dat we met zijn allen zijn verjaardag op een goede manier hebben gevierd J.

En dan nog die andere verandering: een clubtour.

Normaalgesproken zijn de 3JS in het theater te vinden. Maar nu wilden ze een keer de clubs gaan ontdekken. En ik denk dat ze hier echt wel passen! Wat een heerlijke show hebben ze neergezet! 

En of ik het theater heb gemist? Nee, eigenlijk niet. Het was een heerlijke avond met de 3JS. 

Afgelopen donderdag hebben de 3JS bewezen dat ze hele goede muzikanten zijn. En niet alleen Jan, Jaap en Robin hebben dit bewezen. De gehele band heeft bewezen dat ze muzikanten van een heel hoog niveau zijn. 

En weet je wat ik zo ontzettend mooi vond? Ze gaven elkaar de ruimte om te doen waar ze zo goed in zijn.

Als Jaap Kwakman bijvoorbeeld een gitaarsolo had, liep Jan Dulles even naar achteren. Op deze manier kreeg Jaap even alle aandacht. En op deze manier kon iedereen even horen dat Jaap de beste gitarist van Nederland is.

 Maar dit deden ze ook bij andere bandleden. Emil kreeg ook genoeg keren de mogelijkheid om te laten horen wat hij allemaal kon.

Jan Dulles heeft de hele avond laten horen hoe goed hij eigenlijk is. Ik wist wel dat Jan een hele goede zanger was, maar deze keer heeft hij zichzelf echt overtroffen. Ik durf echt wel te zeggen dat Jan één van de beste zanger van Nederland is. Er zijn weinig artiesten die net zo goed zijn als Jan Dulles. 

Naast alle mooi oudere nummers, lieten de 3JS ook wat nieuwe nummers horen. En deze afwisseling vond ik erg mooi. 

De 3JS hebben deze avond laten zien dat ze een hele goede band zijn. Het zijn rasartiesten. Muziek zit hun in het bloed en ze leven echt voor de muziek. En dit spatte van het podium af. 

Het was een hele mooi en bijzondere muzikale avond. Door deze avond weet ik weer waarom ik zo graag naar de 3JS luister.

Ik hoop dat ze snel weer een keer naar Leiden komen. Ik ben er dan zeker bij!

Door: Clannad Moerings

Wil je nog naar de clubtour? Dan moet je snel zijn, want ze staan alleen nog op 15/11 in Gouda. Kaartjes zijn hier te koop.

Vanaf 7/12/2019 gaan de 3JS weer langs de theaters met hun ‘acoustic christmas’ tour! Wil je hier bij zijn? Kijk dan snel of ze bij jou in de buurt komen. Ook deze show is erg goed! Ik mocht er 4 jaar geleden bij zijn en het was echt geweldig!

1 gedachte over “3JS – Clubtour 2019, Gebr de Nobel Leiden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.